Baltarusių turistiniame autobuse – kalnas kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Medininkų kelio posto pareigūnai keleivius iš Baltarusijos į turistinę kelionę vežusiame autobuse aptiko 9 tūkst. kontrabandinių cigarečių.

Šeštadienį autobusas „Scania“ vyko į turistinę kelionę – į Druskininkus ir Balstogę, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Įtarę, kad autobuse gali būti slepiama kontrabanda, Medininkų kelio posto muitininkai nusprendė jį patikrinti detaliau. Įtarimai netrukus pasitvirtino – virš galinių „Scania“ ratų esančiose arkose rasta daugiau nei 9 tūkst. pakelių cigarečių „NZ“, „LD“, „Minsk“, „Premier“.

Bendra sulaikytų rūkalų vertė – 26 878 eurų.

Autobuso vairuotojas, Lenkijos pilietis D. S. prisipažino vežęs kontrabandą, po apklausos jis buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – dokumentų paėmimą ir piniginį užstatą.

Kontrabandiniai rūkalai ir juos vežęs autobusas sulaikyti, autobuso keleiviams buvo iškviestas kitas autobusas, jie pratęsė kelionę.

Panašių įtarimų muitininkams sukėlė ir Baltarusijos piliečio M. D. vairuojamas 19 metų senumo, gerokai aprūdijęs „Mercedes Sprinter“.

Į Medininkų kelio postą jis atvažiavo pirmadienio naktį apie 3 val.  Vairuotojas sakė važiuojantis   tuščiomis, bet panaudoję rentgeno kontrolės sistemą, Medininkų kelio posto pareigūnai greitai pamatė, jog grindyse įrengtos slėptuvės su cigaretėmis.

Iš viso rasta 8,5 tūkst. pakelių įvairių rūšių baltarusiškų cigarečių. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 28 tūkst. eurų. Baltarusijos pilietis sulaikytas dviem paroms.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl abiejų kontrabandos atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai, jiems vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių