Baltarusiškas cigaretes kontrabandininkai atvežė tik iki muitinės posto

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniaus teritorinės muitinės kelio postų pareigūnai sulaikė cigarečių kontrabandos už keliolika tūkstančių eurų.

Ankstų rytą su cigarečių kontrabanda sulaikytas krovininis MAN, vakarop – lengvasis „Peugeot“. Abiejuose slėptas panašus kiekis rūkalų – po kiek daugiau kaip 2 tūkst. pakelių.

Paryčiais, 4 val. 30 min., į Lavoriškių kelio postą atvykęs Baltarusijos piliečio Y. Z. vairuojamas sunkvežimis MAN muitininkams įtarimų sukėlė iškart. Nors pilietis deklaravo neturintis prekių, kurioms būtų taikomi apribojimai, transporto priemonė buvo nukreipta patikrinti rentgeno kontrolės sistema. Rentgenograma nerodė neatitikimų krovinio dalyje, bet muitininkai nusprendė papildomai apžiūrėti ir vairuotojo kabiną. Čia ir buvo rasti negaliai gabenti rūkalai – po gultais, panelės ertmėse, taip pat tarp asmeninių daiktų prikaišiota daugiau kaip 2 tūkst. pakelių „NZ“ ir „Minsk“ cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Tos pačios dienos vakarą į Raigardo kelio postą atvykęs „Peugeot 406“ vairuotojas baltarusis D. D. muitininkams taip pat sakėsi neturintis jokių draudžiamų prekių. Tačiau atlikus muitinį tikrinimą paaiškėjo, kad vyras pamelavo, – ne paties naujausio automobilio galiniuose sparnuose, dugne, atsarginiame rate bei durelėse buvo rasta daugiau kaip 2,5 tūkst. paslėptų pakelių „NZ“ cigarečių.

Bendra Baltarusijos piliečių gabentų cigarečių vertė – 14 tūkst. eurų. Jos ir transporto priemonės sulaikytos, vyrams muitininkai surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėspasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių