Baltarusis į konkursą Lietuvoje vežė vaikus ir kontrabandą

  • Teksto dydis:

Savaitės pabaigoje Vilniaus teritorinės muitinės Lavoriškių kelio poste muitininkams įkliuvo kontrabandines cigaretes gabenęs keleivinio mikroautobuso vairuotojas.

Vyras iš Baltarusijos į šokių konkursą Lietuvoje vežė vaikus. Tačiau be keleivių vairuotojas į Lietuvą gabeno beveik 6 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Užsakytą keleivinį mikroautobusą „VW Crafter“ penktadienį iš Baltarusijos į Lietuvą vairavęs Baltarusijos pilietis V.Š. Lavoriškių kelio posto muitinės pareigūnams teigė nevežantis jokių prekių, kurios būtų draudžiamos ar galėtų būti apmokestintos. Įvertinus riziką ir įtarus, kad pilietis meluoja, transporto priemonė nukreipta detaliai fizinei patikrai į tikrinimo angarą.

Kaip pranešė Vilniaus teritorinė muitinė, po pirminės apžiūros mikroautobusą nutarta patikrinti rentgeno kontrolės sistema, kuri gerokai paspartino nelegalaus krovinio radybas. Erdvėje po keleivių sėdynėmis, už apdailos detalių aptikta 5800 pakelių „Minsk Capital Super Slim“ cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Tabako gaminių vertė – daugiau kaip 17 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos gabenimo, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis bei pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Į konkursą vykusiems vaikams ir juos lydėjusiems suaugusiems asmenims netrukus buvo atsiųstas kitas mikroautobusas numatytam kelionės tikslui pasiekti.

Dėl įvykio muitinės kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių