Baltarusio automobilyje – cigarečių slėptuvės

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Šumsko punkte pasieniečiai bei muitininkai sulaikė Baltarusijos pilietį, lengvuoju automobiliu mėginusį atgabenti kontrabandinių cigarečių.

Sekmadienį ryte Kenos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pasieniečiai ir Vilniaus teritorinės muitinės mobiliosios grupės muitininkai patikrino į Lietuvą per Šumsko punktą vykusį automobilį „Peugeot 206“.

Kaip rašo VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pranešime, Baltarusijoje registruotą transporto priemonę vairavo 33 metų šios šalies pilietis.

Įtarimą sukėlusios automobilio apžiūros metu paaiškėjo, kad jame yra net kelios slėptuvės. Jos įrengtos mašinos slenksčiuose, sparnuose ir durelėse, transporto priemonėje sumontuotas ir dvigubas dugnas.

Slėptuvėse pasieniečiai ir muitinės pareigūnai rado 2120 pakelių į Lietuvą neteisėtai gabentų cigarečių „Minsk Capital“ ir „Minsk City“. Rūkalai buvo pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Tokio krovinio vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 6 tūkstančiai eurų.

Vairuotojas, transporto priemonė ir neteisėtai gabenti tabako gaminiai perduoti muitinės pareigūnams, kurie priims sprendimus dėl baltarusio baudimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių