Baltarusijos pasienyje įkliuvo į slėptuvę kontrabandą krovę vilniečiai

  • Teksto dydis:

Varėnos rajone, prie pat sienos su Baltarusija esančioje sodyboje, pasieniečiai sulaikė du vilniečius. Jie į automobilio slėptuvę iš sodybos krovė kontrabandinius rūkalus.

Iš viso sulaikyta daugiau kaip 8 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, vertų apie 25 tūkst. eurų.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai surengė reidą Varėnos rajono Rakų kaime, esančiame prie pat sienos su Baltarusija. Vienoje iš sodybų jie užklupo du vyrus, kurie į automobilį „Mercedes Benz Vaneo“ nešiojo rūkalus. Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 26-erių ir 46-erių Vilniaus gyventojai. Sodyba priklauso jaunesniajam vyrui.

Pasak VSAT pranešimo, vienatūryje buvo įrengta slėptuvė. Dvigubame dugne jau buvo sudėti ir, manoma, išgabenti paruošti 1294 pakeliai cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Sodyboje pasieniečiai netrukus aptiko dar 6850 pakelių tokių pat cigarečių.

Iš viso VSAT pareigūnams į rankas pateko 8144 pakeliai cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 25 tūkst. eurų.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Vilniečius pasieniečiai uždarė į areštinę. „Mercedes Benz Vaneo“ saugomas Varėnos pasienio rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių