Automobilio vėžėmis sekę pasieniečiai aptiko kontrabandos sandėlį

  • Teksto dydis:

Aptikę įtartinų pėdsakų, pasieniečiai jais sekė apie 5 kilometrus, kol pasiekė sodybą Šalčininkų rajono Žižmų kaime. Joje atlikus kratą buvo rasta daugiau nei 7,4 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Skrabonių kaimo prieigose, prie pat sienos su Baltarusija, rado žmonių pėdsakų. Taip pat čia buvo matomos automobilio vėžės, vedusios į Lietuvos gilumą. Valstybės sienos pažeidimo požymių nebuvo.

Kaip pranešė VSAT, įtartinomis mašinos vėžėmis pasieniečiai mišku ir atviromis vietomis sekė apie 5 kilometrus, kol pasiekė Šalčininkų rajono Žižmų kaime esančią sodybą. Ji priklauso 39-erių Šalčininkų rajono gyventojui.

Į įvykio vietą atvykus VSAT Vilniaus rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnams sodyboje buvo atlikta krata. Jos metu ūkiniame pastate ir namo palėpėje pasieniečiai aptiko dėžių su kontrabandiniais rūkalais. Iš viso čia rasti 7487 pakeliai cigarečių „Minsk 5 Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Sodybos šeimininką VSAT pareigūnai sulaikė ir uždarė į areštinę. Cigaretės saugomos Vilniaus rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių