Iš Anglijos išsiųstas lietuvis įtariamas nusikaltimu

  • Teksto dydis:

Vilniaus oro uosto pasieniečiai sulaikė Naujosios Akmenės gyventoją, kurį į Lietuvą už įstatymų pažeidimus išsiuntė Anglija. Lietuvoje šis vyras yra įtariamas nusikaltimo padarymu

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pasieniečiams įkliuvo 28-erių Naujosios Akmenės gyventojas. Jis už Anglijos įstatymų pažeidimus buvo išsiųstas iš šios šalies ir į Lietuvą grąžintas reisu per Kopenhagą. Vilniaus oro uoste budėję pasieniečiai vyrą sulaikė, kai išsiaiškino, kad Lietuvoje jis yra įtariamas nusikaltimo padarymu. Šio asmens paiešką buvo paskelbusi Akmenės rajono policija.

Pasieniečiai sulaikytą Naujosios Akmenės gyventoją tą pačią dieną perdavė paieškos iniciatoriaus konvojui.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 643 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio šalių teisėsaugos institucijos. Iš jų 310 ieškomųjų įkliuvo Lietuvos oro uostuose, 152 – pasienyje su Baltarusija. Pagal pilietybes tarp sulaikytųjų daugiausiai yra Lietuvos (408), Kirgizijos (61), Baltarusijos (58) ir Rusijos (56) piliečių. Iš viso pasieniečiai sulaikė 18-os valstybių piliečius, kurių ieškojo teisėsaugininkai.


Šiame straipsnyje: pasienisnusikaltimaianglija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių