Advokatas S. Juzukonis įtariamas girtas sukėlęs avariją

  • Teksto dydis:

Advokatas Saulius Juzukonis įtariamas neblaivus Vilniaus senamiestyje sukėlęs avariją. Žmonės joje nenukentėjo, tačiau advokatui pateikti įtarimai dėl vairavimo neblaiviam, nes jo organizme buvo aptikta daugiau nei 1,5 prom. alkoholio.

„Supratau savo klaidą, labai apgailestauju. Nuo pat pirmos minutės padariau išvadas. Žala nukentėjusiajam atlyginta, pretenzijų man neturi. Aš atsakysiu už savo klaidą“, – BNS šeštadienį sakė advokatas.

BNS žiniomis, avarija įvyko vasario 16-ąją, Vilniaus senamiestyje. S. Juzukonio vairuojamas automobilis atsitrenkė į stovintį automobilį.

Įvykį tiriantys pareigūnai BNS sakė, kad S. Juzukonis iš tikrųjų pripažino savo kaltę, neneigė aplinkybių, neginčijo kaltės, sutiko atlikti kraujo tyrimą.

S. Juzukoniui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Taip pat numatyta galimybė atimti teisę vairuoti iki 3 metų ar konfiskuoti automobilį.

Manoma, kad byla bus baigta pagreitinto proceso tvarka ir netrukus pasieks teismą.

Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė BNS sakė, kad gavo informaciją iš teisėsaugos institucijų apie įvykį.

„Esame gavę šitą informaciją, kad jūsų paminėtas asmuo įtariamas vairavęs neblaivus. Gavome lakonišką informaciją ir laukiame teismo sprendimo. Dvigubo tyrimo neatliekame. Net nežinau, kaip komentuoti. Liūdna, tokie dalykai advokatams nepriimtini. Pirmas atvejis advokatūroje po įstatymo įsigaliojimo“,– BNS sakė I. Vėgėlė.

Pasak jo, jeigu įtarimai advokatui būtų susiję su profesine veikla, būtų galima svarstyti dėl laikino jo nušalinimo nuo pareigų. Šiuo atveju įtarimai su profesine veikla nesiejami.

Gresia teistumas

Jeigu teismas priims apkaltinamąjį nuosprendį, advokatas bus laikomas teistu, tuomet jis negalės verstis šia veikla. Pirmą kartą teisiamiems neblaiviems vairuotojams teismai neretai taiko laidavimą – perduoda laiduotojo atsakomybei tam tikram laikotarpiui ir bylą nutraukia.

Sausį įsigaliojo įstatymus, pagal kurį baudžiamojon atsakomybėn traukiami vairuotojai, kurių organizme aptinkama daugiau nei 1,5 prom. alkoholio. Teismai jiems taiko įvairias bausmes – atsižvelgiama į kaltinamųjų asmenybes, įvykio aplinkybes, jų elgesį proceso metu, anksčiau buvusius Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Nuo 2002 metų advokato veikla užsiimantis S. Juzukonis yra dalyvavęs ne vienoje rezonansinėje byloje, Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje jis gynė nuteistąjį Vytautą Gapšį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių