V. Adamkus: reikia aiškiai pasakyti vėžiui, kad nepasiduosite

  • Teksto dydis:

Prezidentas Valdas Adamkus sako, kad gyventojus reikia daugiau skatinti rūpintis savo sveikata, nes laiku pastebėti pirmi ligos simptomai gali išgelbėti gyvybę, rašoma pranešime spaudai.

Trečiadienį vakare prezidentas V. Adamkus prisijungė prie socialinės akcijos „Pasitikrink = gyvenk!“, kurios metu sostinės Gedimino prospekte buvo uždegta 8000 žvakučių mirusiems nuo vėžio atminti.

Šviečiantis žvakučių takas nusidriekė nuo Katedros aikštės iki pat Seimo rūmų. Akciją inicijavo Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacija (LGDĮA) kartu su partnere – Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA).

Prezidentas – pozityvumo pavyzdys daugeliui sergančiųjų

Uždegti žvakutės atvykęs prezidentas V. Adamkus, neseniai atšventęs savo 90-metį, taip pat yra patyręs, kokia pikta ir klastinga liga yra vėžys.

Po to, kai 2013 m. V. Adamkui buvo nustatytas inkstų vėžys, jam, kaip ir daugeliui sergančiųjų, teko atlaikyti ilgą ir sekinantį gydymą chemoterapija, o pernai, kai po varginančio gydymo liga vėl atsinaujino, prireikė griebtis ir radikalių priemonių – pašalinti vieną inkstą.

Nepaisant to, V. Adamkus vėžiui nepasidavė ir toliau ryžtingai kovojo su liga. Todėl aplinkiniams prezidentas visuomet buvo pozityvumo pavyzdys – tarsi vilties švyturys, kad vėžys dar anaiptol nėra nuosprendis.

„Labai svarbu nė akimirkai nenuleisti rankų ir aiškiai pasakyti vėžiui, kad jam nepasiduosite“, – sako V. Adamkus. Prezidentas teigia, kad gyventojus reikia daugiau skatinti rūpintis savo sveikata – nenumoti ranka į prevencijos programas ir pirmuosius skausmo simptomus, nes tai gali išgelbėti gyvybę. „Jei ir pats būčiau ilgiau delsęs, jubiliejaus greičiausiai nebūčiau sulaukęs“, – pripažįsta V. Adamkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių