A. Zuokas prieš R. Šimašių: kaip atrodytų baras Vilniaus savivaldybės dvidešimtajame aukšte?

  • Teksto dydis:

Kaip turėtų atrodyti baras Vilniaus savivaldybės dvidešimtajame aukšte, dabartinio ir buvusio mero vizijos skiriasi, informuoja LNK žinios.

„Vietoj kaktusų viduryje galėtų čia būti kažkoks barmenas, ką nors įpilti, atnešti kavos, vandens ar alaus, aš tikrai nematau tame jau jokio tabu. Čia galėtų klientai sėdėti“, – vardijo Remigijus Šimašius.

Meras paskelbė, kad ši posėdžių salė su vaizdu už milijoną – atgyvenusi ir nepatogi, tad skelbs konkursą ir ją išnuomos verslui. Tam, kad atsidarytų baras ar net naktinis klubas ir įpūstų gyvybės.

„Tai apskritai demonstruoja mūsų stilių, požiūrį, kad erdvės turi būti išnaudojamos įvairioms paskirtims ir pasaulyje jau keletą metų apie tai šnekama labai daug“, – mintimis dalijosi R. Šimašius.

„Kaip tik ieškome vietos. Svarbiausia taip gerai sutapo. Mes ieškome tokios geros, įdomios vietos. Aš ir pats galėčiau dirbti. Remigijus žadėjo ateiti į atidarymą, tai visi privalumai“, – kalbėjo Artūras Zuokas.

Jis jau įsivaizduoja staliukus, dekoracijas: „Būtų galima sukabinti Vilniaus miesto merų portretus“. Svarsto ir apie rūkomąjį balkone: „Savivaldybė pasidarė šildomas grindis už 60 tūkst. eurų“.

Stop kadras

Tačiau yra vienas didelis „bet“. „Įstatymas neleidžia prekiauti alkoholiu valstybinės, administracinės paskirties pastatuose, bet Laisvės partija, matyt, pakeis“, – svarstė A. Zuokas.

R. Šimašius sako – apie tai pagalvota. „Jeigu mes išnuomotume verslui įrengti viešojo maitinimo įstaigą, tai jau nebūtų savivaldybės patalpos, nebūtų oficiali įstaiga, o tai būtų kavinė ar kažkokios kitos patalpos“, – teigė dabartinis Vilniaus miesto meras.

Tačiau A. Zuokas kelia daugiau klausimų ir skaičiuoja, kad norint šias patalpas pritaikyti barui, reikėtų investuoti mažiausiai 150 tūkst. eurų. Pavyzdžiui, čia yra tik du tualetai. „Tualetų per mažai, nes pagal higienos sąlygas ir sveikatos centro reikalavimus, priklausomai nuo lankytojų skaičiaus turi būti daugiau tualetų. Bet gal Remigijus leistų naudotis tualetais vienu aukštu žemiau“, – svarstė A. Zuokas.

O vienu aukštu žemiau – paties R. Šimašiaus kabinetas. „Tų dalykų jeigu trūksta, tai įrengsime. Arba įrengs tas, kas nuomosis“, – tvirtino meras.

Taip pat A. Zuokas sakė, kad patekti į savivaldybės dvidešimtą aukštą – komplikuota. Ar savivaldybės apsauga budės ir kas apmokės? „Reikėtų rasti būdą, kaip užtikrinti saugumą, kad koks nors prisiburbuliavęs lankytojas, gerų paskatų vedamas, nenueitų pas administracijos direktorių ryte. Paskui: atsiprašau, neišėjau laiku. Arba pas patį merą: laba diena, man reikėtų vandens stiklinės, nes negerai jaučiuosi“, – juokavo A. Zuokas.

R. Šimašius atsakė, kad visas detales turės apgalvoti tie, kurie tokiu verslu užsiima ir konkursą laimės. „Aišku, ten ironijos gaidelė. Bet tegul būna ta ironijos gaidelė. Kaip sakoma, nebūna kvailų klausimų, atsakymai nebent gali būti kvaili“, – tvirtino dabartinis Vilniaus meras.

A. Zuokas tikino, kad nesišaipo ir konkurse dėl baro tikrai dalyvaus. Pernai savivaldybė skelbė konkursą į Vilniaus atliekų sistemos administratoriaus direktoriaus pareigas. A. Zuokas pareiškė, kad konkurse dalyvaus. Jį ir laimėjo, bet pareigų atsisakė. Tada savivaldybė skelbė naują konkursą.

„Žodžiu, tęsiasi vilnietiškoji klasika: Zuokas prieš Šimašių“, – svarstė žurnalistė.

„Ne ne, jokiu būdu. Žmogus skelbia idėjas, mes matome čia galimybę ir kodėl gi to nepadaryti?“ – klausė A. Zuokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Manau ,tai gera idėja.

Grieztas

Grieztas portretas
Kada Lietuvoje turesime tikra valdzia, ne klounu?

Anonimas

Anonimas portretas
savivaldybej ne vieta knaipems! jau neturi ko veikt jei tokiu pievu prisigalvoja, o nesusimasto kad prades i ten varyt yvairus zulikeliai ar nedraugaujantys su savim,ko jie ten gali prikresti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių