Žinomi žmonės prašo renovuoti sostinės mokyklų stadionus

Kelios dešimtys žinomų muzikantų, sportininkų, politikų, verslininkų, žurnalistų prašo renovuoti apleistus mokyklų stadionus, aikštynus ir sudaryti sąlygas vaikams sportuoti vietos bendruomenėse.

Jie pasirašė viešą kreipimąsi „Atėjo laikas vaikams“ į mero posto siekiančius kandidatus.

Jame teigiama, kad Vilniuje beveik nėra vaikams prieinamų savivaldybės valdomų daugiafunkcinių sporto kompleksų, stadionų, ledo arenų. Privačių siūlomų alternatyvų yra nedaug, jų paslaugos įperkamos tik pasiturintiems tėvams. Susirūpinama, kad neužsiėmę vaikai ir paaugliai susiranda blogų užsiėmimų: rūko, vartoja alkoholį ir narkotines medžiagas, nusikalsta.

„Jeigu sporto bendruomenės nuomonė yra niekam neįdomi, tai žinomi žmonės suteikia tam daugiau svorio, kai jie kalba apie tai“, – BNS teigė iniciatorius bei labdaros ir paramos fondo „Padėk gatvės vaikams“ direktorius Gediminas Tvarijonas.

Kas liečia smulkius objektus kaip mokyklų futbolo aikščių sutvarkymas, tai čia iškart virsta į dideles diskusijas, kad nėra pinigų, bet mes matome, kad pinigų yra.

Raštą pasirašė atlikėjai Marijus Mikutavičius, Andrius Mamontovas, Gabrielius Liaudanskas, Algirdas Kaušpėdas, Saulius Urbonavičius, laidų vedėjai Rolandas Mackevičius, Jonas Nainys, visuomenininkai ir žurnalistai Andrius Tapinas, Edita Mildažytė, Nomeda Marčėnaitė, Rūta Mikelkevičiūtė, Tautvydas Vencevičius, Linas Kunigėlis, menininkai Algirdas ir Remigijus Gataveckai.

Tarp pasirašiusiųjų yra ir kandidatas į prezidento postą Gitanas Nausėda, humoristas Paulius Ambrazevičius, ekonomistas Žygimantas Mauricas, verslo profsąjungų atstovai Robertas Dargis, Laurynas Vilimas, ledo ritulininkas Dainius Zubrus, čiuožėjai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, olimpinė čempionė Vida Vencienė ir kiti.

Paskutinę 2018 metų dieną pasirašytame rašte teigiama, kad būtina per ateinančius ketverius metus tinkamai sutvarkyti mažiausiai 20 mokyklų futbolo aikščių, įrengiant dirbtinę dangą ir apšvietimą, taip pat pastatyti penkis daugiafunkcinius sporto kompleksus, dvi ledo arenas.

„Iš tikrųjų tai išpildyti yra labai realu, tik trūksta valios ir noro, nes nėra problemų kalbėti apie tokius objektus kaip nacionalinis stadionas, bet kas liečia smulkius objektus kaip mokyklų futbolo aikščių sutvarkymas, tai čia iškart virsta į dideles diskusijas, kad nėra pinigų, bet mes matome, kad pinigų yra“, – teigė „Padėk gatvės vaikams“ vadovas G. Tvarijonas.

Anot jo, šis bandymas atkreipti politikų dėmesį į vaikų sportavimo problemą Vilniuje yra ne pirmas.

„Čia toks tęstinis dalykas. Mes pirmą kartą kreipėmės dar 2017 metų vidury į Remigijų Šimašių ir Saulių Skvernelį, kad sutvarkytų vaikams apleistus mokyklų stadionus ir tada pavyko suderinti ir įtikinti, kad reikia. Vienas stadionas Pilaitėje šiuo metu statomas“, – sakė G. Tvarijonas.

Pernai savivaldybė skelbė, kad atnaujinta dešimt futbolo aikštynų prie Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos, Šv. Kristoforo, Vilniaus Žemynos, Radvilų, Emilijos Pliaterytės, Taikos ir Jeruzalės progimnazijų bei Salininkų, Žaros ir Minties gimnazijų.

Pilaitėje turėjo iškilti pilnų matmenų futbolo stadionas, kuris žiemą būtų apdengtas pripučiamu kupolu ir jame toliau būtų galima sportuoti. Tokio pat tipo maniežas planuotas ir Žirmūnuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
Atvažiuokit į Kauną pamatysit kokios dailios šiuolaikines aikšteles turi but prie mokyklų ,jaučiasi kad kažkam rupi tvarkingi aikštynai ,parkai ir šiukšliadežės .

Portugalas

Portugalas portretas
Košmaras ! Nežiūrint to Vilniaus gyventojai per apklausas prisitato kaip labiausiai savo miestu patenkinti gyventojai Europoje. Nei vieno baseino mieste, nei vienos ledo arenos, apleisti, šunų apšikti mokyklų stadionai, nei vienos normalesnės profesionalio komandos, ir nežiūrint to gyventojai laimingi. Štai jums Vilniaus kaimiečių fenomenas, vertas išsamesnio tyrimo. Neduok Dieve, kuris viešai pakritikuotu Vilnių - negyvai užspardytu "vilniečiai" iš Molėtų, Varėnos, Švenčionių ir kt. "mikrorajonų".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių