Žiaurus traukinio konduktoriaus poelgis: šunį išmetė ir paliko likimo valiai

  • Teksto dydis:

Šiandien gyvūnų organizacija „Vyšnių sodas“ socialiniame tinkle pasidalijo liūdna istorija – iš traukinio Lentvaryje buvo prievarta išstumtas ir paliktas šuo. Šiuo metu gyvūnu besirūpinantys organizacijos atstovai prašo atsiliepti šiame traukinyje buvusius ir ką nors mačiusius keleivius.

„Lentvaryje – žiaurus traukinio konduktoriaus poelgis. Šunį per prievartą išstūmė iš traukinio ir paliko likimo valiai“, –  pasakojimą pradeda „Vyšnių sodas“ darbuotojai, kurie priduria, kad dar visai neseniai rašė šviečiamąjį straipsnį apie gyvūnų vežimo taisykles ir pateikė „Lietuvos geležinkelių“ atstovo atsakymus į žmonėms rūpimus klausimus.

Pasak atstovų, tuomet buvo pasidžiaugta, kad „Lietuvos geležinkelių“ istorijoje joks gyvūnas nebuvo išprašytas iš traukinio, kad personalas, esant galimybei, keliaujantiems keturkojams net pasiūlo vandens. Tačiau šiandien įvykęs incidentas atskleidė kiek kitokią realybę.

„Kas turėjo nutikti, kad reikėjo išmesti Sibiro haskį iš traukinio? Ar nebuvo įmanoma rasti sprendimo ar kompromiso? Juk gyvūnas iššveistas į nebūtį, greičiausiai, toli nuo namų, kurių nesugebės rasti pats. Kiek žmogiškumo dar likę mumyse?“, – klausimų virtinę pažeria „Vyšnių sodas“.

Kaip teigiama, šį įvykį mačiusi moteris važiavo tuo pačiu traukiniu, ji vežė savo katytę, kuriai reikėjo veterinarų pagalbos, iš Lazdėnų į Lentvarį. Išmestą šuniuką ji iš karto priglaudė ir puolė ieškoti pagalbos.

Juk nepažįstamoje teritorijoje pasimetęs didelis gyvūnas buvo šalia traukinio bėgių. Ši situacija galėjo baigtis tragiškai.

„Juk nepažįstamoje teritorijoje pasimetęs didelis gyvūnas buvo šalia traukinio bėgių. Ši situacija galėjo baigtis tragiškai“, – apie blogesnį scenarijų pagalvoja organizacijos atstovai ir prašo atsiliepti visus, važiavusius šiuo traukiniu ar ką nors mačiusius. Su organizacijos atstovais galima susisiekti internete  ir telefonu 8-600 17008.

Neilgai trukus savo komentaru dėl šio įvykio pasidalijo ir „Lietuvos geležinkelių“ atstovai.

„Esame susipažinę su šia situacija. Pabrėžiame, kad „Lietuvos geležinkeliai“ tokį elgesį su gyvūnais smerkia ir imsis visų priemonių, jog tokių situacijų pasikartojimui būtų užkirstas kelias. Aiškinamės įvykio aplinkybes, bendradarbiaujame su atsakingomis institucijomis, šuo yra saugiose rankose. Dėkojame, kad neliekate abejingi“, – rašė jie.

Portalui susisiekus su bendrovės atstove Novile Aleksejevaite ji apie situaciją sutiko papasakoti plačiau.

„Mūsų žiniomis, šį šunį į traukinį įsiviliojo grupė vaikų, jis buvo be šeimininko. Tuomet gyvūnas ėmė blaškytis ir traukinio konduktorius jį išlaipino“, – pasakojo moteris.

Paklausus, ar toks darbuotojo elgesys tinkamas, N. Aleksejevaitė patikino, kad šioje situacijoje buvo pasielgta neteisingai, konduktorius turėjo apie paliktą šunį pranešti atitinkamoms organizacijoms, bet jokiu būdu neišlaipinti bet kur.

„Apgailestaujame ir smerkiame tokį poelgį, bendraujame su „Vyšnių sodu“. Darbuotojams bus papildomai pravestas instruktažas, kad daugiau tokios situacijos nepasikartotų“, – žadėjo atstovė.


VšĮ „Vyšnių sodas“

Įmonės kodas 302488918

Sąskaitos nr. LT197044060007446446 (AB SEB bankas)

SWIFT kodas CBVILT2X (aukojantiems iš užsienio)

Pavedimo paskirtis: Skubiai pagalbai

Paypal: vsi.vysniusodas@gmail.com

Paysera: LT423500010002663964



NAUJAUSI KOMENTARAI

buves

buves portretas
sabakalovas.: visus gyvulius- valkatas tukstanciais is visos lytvos SSR suvezdavo i muilo fabrika kaune--visos problemos BUVO issprestos!Omuilas buvo =SUPER KOKYBISKAS!!!...o dabar BIZNI daro neaiskios paskirties "globejai"!,

Mantas

Mantas portretas
Cia tokie protinguoliai lb komentuoja gal dar šuva savo asmens dokumenta turi nesiotis ir nusipirkt bilieta traukinio kad ji "zuikiu" vadina. Yra du elementarus dalykai suni isseido ar ji paprasciausei isstume manau daugiau komentaru cia ir nebereikia

Cecilius

Cecilius portretas
Ale tuose gelrzinkeliuose gimines sulinde tai ir daro ka nori ta gelezinkelieti is darbo reikejo ismest uz toki poelgi .
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių