Žaliojo tilto skulptūros gali kelti grėsmę pėstiesiems

  • Teksto dydis:

Žaliojo tilto skulptūros gali kelti grėsmę pėstiesiems Vilniaus miesto Žaliojo tilto skulptūros gali kelti grėsmę pėsčiųjų saugumui – tokią išvadą padarė jas apžiūrėję Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) prie Aplinkos ministerijos specialistai.

„Specialistų išvados rodo, kad šios skulptūros yra nesaugios. Kreipėmės į Vilniaus miesto savivaldybę ir tikimės, kad svarstant Žaliojo tilto skulptūrų likimą jos bus vertinamos ne tik kaip kultūros objektas, bet ir kaip grėsmė pėsčiųjų saugumui“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

VTPSI Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyrius informavo Vilniaus miesto savivaldybę, kad vizualiai apžiūrėjus Vilniaus miesto Žaliąjį tiltą su metalinėmis skulptūromis nustatyta, jog tilto dalys – skulptūros – gali būti avarinės būklės.

Anot specialistų, Žaliojo tilto skulptūros stipriai surūdijusios, suvirinimo siūlės ištrupėjusios, figūrų dalys atitrūkusios viena nuo kitos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gugis

Gugis portretas
Versti tas maskoliskas baisybes! Kiek tie sovietiniai monstrai dar gasdins musu vaikus?!

tai aniuta

tai aniuta portretas
didesnių algų ne laukti reikia, o dirbti reikia daugiau ir nevogti, nelakti vodkos ir neprarūkyti vaikų sveikatos. taigi, aniutka, ruskyne gyventi geriau, tai ko tu čia sėdi? ar kumelė esi, kad juokiesi, cituoju "ha, ha, ha"? Matyt, nežinai ir nepažįsti lietuvių kalbos abėcėlės, todėl gali varyti rusijon su visomis sovietinėmis statulomis, kiek jų dar likę Lietuvoje, neverksim.

daška ir maška

daška ir maška portretas
greičiau griaukit tą mums brangų atminimą, nes ir mes negalime ramiai į juos žiūrėti, juk tai mūsų darbo per visą Lietuvos okupaciją vaisiai, mes juos, tuos nedėkingus lietuvius, išlaisvinome, nors mūsų ir neprašė, apsigyvenome Lietuvoje ilgam, pasistatėme ir išvaduotojams atminimą ant žaliojo "mosto", saugojome, o dabar mūsų 5-tai kolonai brangiausią atminimą siūloma nugriauti, tai griaukite, o mes įamžinsime atminimą savo darbuose ir kenkėjiškoje Lietuvai veikloje, ne veltui "rabotajem" mylimam carui putleriui,gal koks kolaboruojantis lietuvis, ypač trolių sąjungos narys, ir ketureilį sukurps apie laisvę atnešusius ir žiauriai nukankintus sovietinius simbolius? "Stoit statula, ........,ruka podniata, a v nei granata", bet yra dar keli tos "statulos" variantai, gal kas prisimenat?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių