Vyriausybė Operos ir baleto teatro scenos rekonstrukcijai lėšų neskirs

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį posėdyje patvirtino Valstybės investicijų programą be lėšų Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) investiciniam projektui - scenos rekonstrukcijai.

Šis sprendimas argumentuojamas tuo, kad šiuo metu atliekamas atnaujintas ikiteisminis tyrimas dėl teatro scenos rekonstravimo aplinkybių.

Kultūros ministerija primena, kad šis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro investicinis projektas yra vykdomas nuo 2006 metų. Jo bendra sąmata, siekianti 22 mln. eurų, buvo patvirtinta 2008 metais. Iki 2017 metų šiam projektui buvo panaudota apie 15 mln. eurų. Šiais metais valstybės ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių įstatyme šiam projektui buvo numatyta 1,74 mln. eurų, tačiau finansavimas suspenduotas.

Kultūros ministerija remdamasi iš prokurorų gautai duomenimis teigia, kad Lietuvos kriminalinės policijos biure yra vykdomas atnaujintas tyrimas dėl LNOBT scenos rekonstrukcijos vykdymo faktinių aplinkybių bei su tuo susijusių galimų nusikalstamų veikų.

Generalinė prokuratūra tyrimą atnaujino, gavusi papildomus dokumentus iš Vokietijos pagal teisinės pagalbos prašymą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

VAKARAS

VAKARAS portretas
pagaliau ar galima konfiskuoti neteisėtu būdu įsigytą turtą?tai konfiskuokit,ar čia jo privatus teatras?vadovaus iki kol pakratys kojas?AR JO STOGAS TOKS KIETAS?

pirmiausiai

pirmiausiai portretas
varykit ta vadeiva prisivogusi kulturos saskaita...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių