Vykstantiems susitikti su popiežiumi sostinėje – nemokamas viešasis transportas

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį, rugsėjo 22–23 d., sostinėje bus galima tapti istorinio įvykio liudininkais – atvyksta popiežius Pranciškus. Pirmąją vizito dieną (šeštadienį), viešasis transportas sostinėje bus nemokamas, todėl visi vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami keliauti autobusais ir troleibusais, o kelionę susiplanuoti iš vakaro.

Popiežiaus vizito metu Vilniuje planuojamas patogesnis ir sklandesnis viešojo transporto eismas, numatomi laikini eismo pakeitimai. Visų vizito dalyvių prašoma į susitikimo vietas atvykti anksčiau, keliones saugiai susiplanuoti su laiko atsarga, taip pat eismo dalyvių prašoma būti atidiems, laikytis kelių eismo taisyklių ir eismo reguliuotojų nurodymų.

Reaguodamas į tai, jog dešimtys tūkstančių vilniečių ir miesto svečių planuoja atvykti į susitikimą su popiežiumi Pranciškumi, Vilniaus meras Remigijus Šimašius pasiūlė iniciatyvą – savaitgaliui nemokamai atverti požeminę Savivaldybės automobilių aikštelę, kurioje yra 300 vietų automobiliams, ir prie šios iniciatyvos pakvietė prisijungti ir kitas įmones bei įstaigas, turinčias automobilių aikštelių prie Vilniaus senamiesčio. Vos per keletą dienų prie iniciatyvos prisijungė pirmosios 6 atsakingo verslo kompanijos, pasiūlydamos dar per 2 865 nemokamų vietų požeminėse ir antžeminėse automobilių aikštelėse aplink Konstitucijos prospektą.

Nuo rugsėjo 22 d. 5 val. ryto iki rugsėjo 23 d. 22 val. naujajame miesto centre aplinkui Vilniaus savivaldybę bus galima nemokamai palikti lengvuosius automobilius:
Vilniaus savivaldybė, Konstitucijos pr. 3 – 300 vietų.
PC Europa, Konstitucijos pr. 7A – 900 vietų.
„Swedbank“ administracinis pastatas, Konstitucijos pr. 20A – 530 vietų.
Verslo kompleksas 3 BURĖS, Lvovo 25, įvažiavimas nuo Giedraičių g pusės į Krokuvos g. – 400 vietų.
Verslo centras QUADRUM, Konstitucijos pr. 21 – 200 vietų.
„Danske Bank“, Saltoniškių g. 2 – 85 vietos.
UAB „Eika“, A. Goštauto g. 40B, 40D – 450 vietų.

Svarbu žinoti, kad automobilius su dujų įranga statyti visose požeminėse stovėjimo aikštelėse draudžiama.

Į Vilnių savo transportu atvykusiems svečiams automobilius siūloma palikti atokesniuose nuo centro rajonuose. Taip pat rugsėjo 22-23 d. vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami nemokamai naudotis „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis prie „Siemens“ arenos, Žvėryne prie viešojo transporto apsisukimo ir Ukmergės gatvėje šalia prekybos centro „Senukai“, o palikus savo automobilį vienoje iš aikštelių kelionę link centro tęsti nemokamu viešuoju transportu.

Svarbi informacija Senamiesčio gyventojams – rugsėjo 17-23 d. SĮ „Susisiekimo paslaugos“ gyventojams ir įmonėms išduoti leidimai statyti automobilius rinkliava apmokestintose stovėjimo vietose Popiežiaus vizito metu galios ir kitose rinkliavos zonose.


Aktualiausia informacija apie eismo pakeitimus
Rugsėjo 17-22 d. dėl paruošiamųjų darbų prieš Popiežiaus vizitą ir vizito metu Senamiesčio teritorijoje ir prieigose įvedama stovėti draudžiama zona.
Rugsėjo 21 d. nuo 22 val. iki rugsėjo 22 d. 22 val. draudžiamas transporto eismas Senamiesčio teritorijoje ir prieigose.
Rugsėjo 22-23 d. automobilių stovėjimo aikštelės prie parodų rūmų „Litexpo“, prekybos centro „Ikea“, Vilniaus pramogų arenos  ir Olandų gatvės bus rezervuotos atvykstantiems autobusams, kurie užregistruoti iš anksto, ir jose stovėjimas bus galimas tik su specialiais leidimais.
Rugsėjo 22-23 d. draudžiamas transporto stovėjimas ir eismas Aukų gatvėje.
Rugsėjo 23 d. draudžiamas transporto eismas Gedimino prospekto dalyje tarp Vasario 16-osios ir J. Tumo-Vaižganto gatvių, prieigose draudžiamas automobilių stovėjimas.
Rugsėjo 23 d. nuo 16 iki 19 val. galimi trumpalaikiai eismo ribojimai Pylimo, Žygimantų, Arsenalo ir T. Kosciuškos gatvėmis.
Svarbi informacija Tilto gatvės gyventojams: privažiuoti prie namų bus galima Tilto gatve, o išvažiuoti - Radvilų gatve (laikinai bus pakeista vienpusio eismo kryptis) kairiuoju posūkiu į Žygimantų gatvę.

Detalesnė informacija apie visus viešojo transporto pakeitimus ir trasų schemas Popiežiaus Pranciškaus vizito metu arcg.is/1GPvPT



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas apmokes skirtuma gal vatikanas o gal ir pabegeliu islaikyma o tuo paciu ir teroristu finansuojamu u. spec t......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių