Vyks solidarumo akcija su seksualinį priekabiavimą patyrusiomis moterimis

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, rengiama solidarumo akcija palaikyti seksualinį priekabiavimą patyrusias moteris ir merginas.

Akciją „Ne seksualiniam priekabiavimui! Už orumą!“ rengia Vilniaus moterų namai.

Vilniaus moterų namų direktorė Lilija Vasiliauskienė ragina Seimą ratifikuoti vadinamąją Stambulo konvenciją.

Lietuva konvenciją pasirašė 2013 metais, bet ji neratifikuota, Lietuvos vyskupams, kai kuriems politikams, nevyriausybinėms organizacijoms pareiškus, kad konvencijos požiūris į lytį nesutampa su žmogaus biologine prigimtimi.

Stambulo konvencija įpareigoja valstybes vykdyti smurto prieš moteris ir smurto šeimoje prevenciją, užtikrinti aukų apsaugą bei smurtautojų baudžiamąją atsakomybę. Konvencija paremta nuostata, kad smurtas prieš moteris yra smurtas lyties pagrindu, tad joje įtvirtintas valstybių įsipareigojimas keisti visuomenės požiūrį ir kovoti su lyčių stereotipais, dėl kurių toleruojamas smurtas prieš moteris.

„Viena iš trijų Europos moterų patiria savo partnerio ar sutuoktinio smurtą, tačiau valstybės, kurioms jos moka mokesčius, neužtikrina tinkamos specializuotos pagalbos bei paslaugų kiekio, kokybės ir prieinamumo. Lietuvoje 2012 metais pradėtas kurti specializuotos pagalbos centrų tinklas iki šiol nesulaukė deramo valstybės dėmesio ir neužtikrinus adekvataus jų finansavimo negali suteikti pagalbos visa reikiama apimtimi. Lietuvoje kol kas net nepradėta kurti pagalbos sistema seksualinės prievartos ir seksualinio smurto aukoms“, – teigiama akcijos organizatorių pranešime.

Pastaruoju metu kaltinimų seksualiniu priekabiavimu, studentų žeminimu ir kitokiu nederamu elgesiu sulaukė dabar jau buvę VDA dėstytojai – nacionalinės premijos laureatai tapytojas Jonas Gasiūnas bei fotografas Gintautas Trimakas, psichologas Arvydas Liepuonius, taip pat teatro režisierius, nacionalinės premijos laureatas Jonas Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Didelis dalykas-Mada.

Didelis dalykas-Mada. portretas
O ypač mada atėjusi iš Holivudo.

Kake Make

Kake Make portretas
Padauges senmergiu

...

... portretas
"Reikia VISAS trumpasijones, išsidažiusias ir prisikvėpinusias baust už priekabiavimą prie vyrų; jei moteris su kelnėmis, tai ji išvis Moterimi vadintis NEGALI!"
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių