VU mokslininkai reikalauja didinti atlyginimus

  • Teksto dydis:

DalisVilniaus universiteto (VU) mokslininkų ragina valstybės institucijas užtikrinti reikiamą finansavimą aukštosioms mokykloms, jog mokslininkų ir dėstytojų atlyginimų didinimas nebūtų užkrautas tik pačioms įstaigoms.

Kaip skelbia „Lietuvos žinios“, VU Filosofijos fakulteto mokslininkų iniciatyvinė grupė ragina kolegas siųsti laiškus Seimo nariams ir reikalauti imtis ryžtingų veiksmų, jog bendras finansavimas švietimui ir mokslui artėtų prie tarptautinių organizacijų rekomenduojamo 6 proc. Bendrojo vidaus produkto. Kitąmet švietimui planuojama skirti 4,5 proc. BVP.

Akcijos iniciatoriai piktinasi aptakiais politikų pareiškimais, kad „bus papildomai investuojama į dėstytojų ir mokslo darbuotojų darbą", ir vengimu konkrečiai įvardyti, kiek, kaip tikėtina, kils atlyginimai dėstytojams. Jie nurodo, kad universiteto lektorius šiuo metu vidutiniškai į rankas gauna apie 500 eurų, docentas -150-200 eurų daugiau. Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša tikina, kad kitąmet žadama skirti 22,6 mln. eurų dėstytojų atlyginimams kelti, tačiau VU atstovai sako, kad nėra aišku, kaip tiksliai šios lėšos pasieks universitetų darbuotojus.


Šiame straipsnyje: VU mokslininkaiatlyginimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Atlieku perdirbimas

Atlieku perdirbimas portretas
EU horizontai Lietuvai?

o

o portretas
uz ka jiems moketi jei dargi Gedimino kalno negali sutvarkyti ir dar ? arnebus tie diplomai kaip /profesoriaus/ ir jei tokie /mokslinciai/ tai pasiulikit kalno gelbeimo plana nes pirmiausia turetu buti finansuojami pensininkai kurie negerbiami o samoningai su briuselio pagalba varomiAA....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių