VU kviečia prie jo jungtis Edukologijos ir M. Romerio universitetus

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto (VU) rektorius Artūras Žukauskas pakvietė prie jo vadovaujamo universiteto jungtis Vilniuje įsikūrusius Lietuvos edukologijos ir Mykolo Romerio universitetus.

Naujienų portalo 15min.lt duomenimis, A.Žukauskas vasario pradžioje lankėsi pas Edukologijos universiteto rektorių Algirdą Gaižutį ir esą siūlė šiam nepasirašyti integracijos sutarties su Vytauto Didžiojo universitetu, bet apsvarstyti galimybę jungtis prie VU.

Nepaisant to, vasario 6 dieną Vytauto Didžiojo ir Edukologijos universitetai pasirašė sutartį dėl ketinimų sujungti universitetus į vieną mokslo įstaigą.

„Turime imtis atsakomybės. Manome, kad VU mes galime parengti gerus mokytojus, tačiau esame pajėgūs paruošti tik 50 specialistų. Savo ruožtu Lietuvos edukologijos universitetas turi reikalingų kompetencijų, mums reikia žmonių, kurie išmano didaktinius dalykus“, – trečiadienį naujienų portalui delfi.lt sakė A.Žukauskas.

Jis taip pat patvirtino, kad kalbėta dėl galimo jungimosi buvo ir su M.Romerio universitetu. „Su MRU mes kalbą randame. Jis įeitų į specialaus padalinio sudėtį 5 metams ar kitam laikotarpiui, kol prisitaikytų prie mūsų standartų. Tai būtų toks padalinys su specialiomis teisėmis“, – tvirtino VU rektorius.

Jo teigimu, apie šią iniciatyvą jau informuota Švietimo ir mokslo ministerija.

Šiuo metu Vyriausybė rengia aukštųjų valstybinių mokyklų pertvarkos planą. Sausį premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad Lietuvoje, jo manymu, galėtų likti iki penkių universitetų, nors pabrėžė, kad tai nėra galutinis skaičius.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 14 valstybinių universitetų bei kelios dešimtys kolegijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tai jau bus visu spalvu vaivorykste , prisijungus riomerinei profkei , ir edukologams -VU tures pakeist orentacija

prijungus

prijungus portretas
Riomerio dešrų kombinatą VU prestižas nukris iki plintuso:DDD)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių