VU ir Vilniaus jėzuitų gimnazija atnaujina bendradarbiavimo sutartį

  • Teksto dydis:

Kovo 4 d. (antradienį) 11 val. Šv. Kazimiero bažnyčioje (Didžioji g. 34) Vilniaus universitetas ir Vilniaus jėzuitų gimnazija pasirašys bendradarbiavimo sutartį.

Šios dvi akademinės institucijos siekia užtikrinti glaudesnį bendradarbiavimą ugdant visapusiškai brandžias asmenybes, aktyviai skleisti universitetinio aukštojo mokslo idėjas, skatinti gimnazijos mokinius rinktis studijas universitete, rengti ir įgyvendinti kūrybinius ir edukacinius projektus, puoselėjančius ir abiejų šalių labui garsinančius universiteto istorinį ir kultūrinį paveldą, mokslo pasiekimus.

Vilniaus universitetas ne tik planuoja gimnazijos bendruomenę supažindinti su savo moksline veikla ir studijomis, istoriniu ir kultūriniu paveldu, bet ir suteikti galimybę tai patirti praktiškai – įtraukti gimnazijos mokinius ir mokytojus į mokslo tiriamąją veiklą, ekspedicijas, skatinti bendrų nacionalinių ir tarptautinių projektų rengimą ir vykdymą.

Vilniaus universitetas ir Vilniaus jėzuitų gimnazija bendradarbiauja nuo 2006 m. kovo 4 d., kai buvo pasirašyta partnerystės sutartis, atnaujinanti istorinius ryšius su Lietuvos jėzuitais. Studijas Vilniaus universitete kasmet renkasi daugiau nei pusė šios gimnazijos moksleivių. Per 2009–2013 m. į Vilniaus universitetą įstojo 228 Vilniaus jėzuitų gimnazijos moksleiviai. Populiariausios studijų programos – medicina, politikos mokslai, teisė. Pernai Vilniaus universitete studijas pradėjo 43 šios gimnazijos abiturientai, iš jų daugiausia (12 moksleivių) rinkosi studijuoti mediciną.

Vilniaus universitetas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartis su 18 šalies gimnazijų skirtinguose Lietuvos regionuose.

Didžiausia ir populiariausia Lietuvos aukštoji mokykla yra atvira inovacijoms ir bendradarbiavimui, plėtoja mokslu pagrįstas studijas. Pagal „QS World University Ranking“ reitingą Vilniaus universitetas ne pirmi metai patenka tarp 5 proc. geriausių pasaulio universitetų.

Vilniaus jėzuitų gimnazija geriausių Lietuvos gimnazijų reitinge, kurį skelbia žurnalas „Veidas“, užima trečiąją vietą.

Bendradarbiavimo sutartį pasirašys laikinai einantis Vilniaus universiteto rektoriaus pareigas prof. Jūras Banys ir Vilniaus jėzuitų gimnazijos direktorius kunigas Artūras Sederavičius SJ.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių