Opozicijai nepakako balsų atstatydinti vicemerą L. Kvedaravičių

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybės taryba nepritarė nepasitikėjimo vicemeru liberalu Linu Kvedaravičiumi tekstui - jis išsaugojo savo postą.

Per trečiadienį vykusį slaptą balsavimą nepasitikėjimą vicemeru inicijavusiai opozicijai nepakako balsų, kad L.Kvedarvičius būtų atstatydintas. Už nepasitikėjimą juo balsavo 13, prieš - 1, susilaikiusiųjų nebuvo.

Ta, kad vicemeras netektų įgaliojimų, už nepasitikėjimą juo balsuoti turėjo ne mažiau nei pusė visų tarybos narių. Sprendimo nepriėmus, klausimą pakartotinai svarstyti galima tik po pusės metų. Nepasitikėjimą vicemeru savo parašais inicijavo 20 Vilniaus savivaldybės politikų, iš viso savivaldybėje yra 51 tarybos narys.

Posėdyje nedalyvavo nemaža dalis opozicijos, įskaitant dalį pačių iniciatorių - Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų). Šį klausimą išbraukti prašė vienas teksto autorių - LLS (liberalų) frakcijos seniūno Žilvinas Šilgalis. Jis sakė, kad savivaldybėje yra sudarytos kelios darbo grupės dėl interpeliacijoje keliamų klausimų, pavyzdžiui, dėl Profsąjungų rūmų žemės paskirties keitimo, jos dar nėra baigusios darbo, tad interpeliaciją svarstyti reikėtų tik sulaukus jų išvadų.

Tačiau valdančiųjų balsais nepritarta opozicijos prašymui, kad interpeliacija būtų atidėta. Vis dėlto valdantieji konservatoriai nebalsavo prieš opozicijos siūlymą, bet susilaikė.

„Šiandien gal net ir ankstoka interpeliacijai, nes reikėtų sulaukti išvadų. Tada būtų aiškiai matoma, kiek yra kaltės tuose papildomuose klausimuose, kuriuos uždavėme vėliau (...). Kitas dalykas - rinkimai dar nesibaigę, tad gali būti visokios spekuliacijos, juolab ir tarybos nariai keisis. Galbūt reikėtų ramiai, racionaliai klausimą atidėti ir svarstyti susirinkus naujai tarybai“, - žurnalistams prieš posėdį sako Ž.Šilgalis.

Ž.Šilgalis dar prieš posėdį negalėjo pasakyti, ar turi bent dalies valdančiųjų palaikymą, ir pripažino, jog tik opozicijos balsų vicemero atstatydinimui neužtenka.

Interpeliacijos autoriai kaltina L.Kvedaravičių, jog šio prižiūrimi projektai kelia įtarimų dėl korupcijos ar interesų grupių protegavimo. Jiems įtarimų kėlė dabar jau atšauktas savivaldybės administracijos sprendimas leisti šalia būsimo nacionalinio stadiono Vilniuje statyti daugiabučius - Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra įvertinusi tai kaip galimą korupcijos rizikos faktorių. Taip pat nurodoma, kad L.Kvedaravičius galėjo proteguoti ir verslininkų, planavusių statyti krematoriumą Pavilnių ir Verkių regioniniame parke, Olandų gatvėje, interesus.

Opozicijos atstovai turi priekaištų ir dėl planuojamo baseino Fabijoniškėse, kurio statybų konkursą buvo laimėjęs „MG Baltic“ įmonės „Vilmeta“ vadovaujamas konsorciumas. Jis baseiną statyti pasiūlė už 3,7 mln. eurų, nors planuota darbų vertė buvo ne didesnė kaip 3 mln. eurų. Konkursas po Viešųjų pirkimų tarnybos įsikišimo buvo nutrauktas ir paskelbtas naujas.

L.Kvedaravičiui buvo išsakyta priekaištų ir dėl Vilniaus viešojo transporto problemų, atsiskaitymų su vakarinio aplinkkelio statybų rangovais vėlavimo, kitų klausimų.

Pats L.Kvedaravičius visus kaltinimus neigia, dalį jų vadindamas „šmeižtu“. Atsakydamas į kritiką dėl nacionalinio stadiono, jis paleido garso įrašą iš vieno iš posėdžių, kuriame girdima, kad galimą investicinį modelį leidžiant statyti ir gyvenamuosius namus siūlė Centrinės projektų valdymo agentūros atstovai. Jis teisinosi, kad 3 mln. eurų, numatyti Fabijoniškių baseinui, buvo skaičius numatytas investiciniame projekte, o realios rinkos kainos parodė esančios didesnės. Anot jo, Vakarinio aplinkkelio projektas vykdomas sėkmingai ir paskutinio etapo darbai bus baigti dar šiemet.

Atsakydamas į kritiką dėl galimo krematoriumo protegavimo, L.Kvedaravičius kartojo, kad ne kartą pasisakė prieš krematoriumą miesto centre ir už tokių paslaugų teikimą Vilniaus pakraštyje, kaip tai, anot jo, parodė ir apklaustų vilniečių nuomonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Rusija tokią lempą gvildena dėl to, kad laiko iki šiol jų okupuotų Karaliaučiaus kraštą kas yra neteisėta ir buvo Stalino užgrobta Prūsiją po Hitlerio ir Stalino sukelto karo !. Todėl Rusija mano, kad Klaipėdos kraštas buvo atseit Prūsijos dakis, tai mums reikia ir Klaipėdos krašto !. Todėl pas juos atsirado toks dobilas Gavnamovas kuris per savo dainą būtent siunčia tokią žinutę Lietuvai ir žinoma be Žiriko psicho čia neapseita buvo !. Prūsija turi tapti nepriklausoma šalis su dabartinėmis sienomis !. Juk Putka sako, kad tautų apsisprendimo principas galioja, tai kaip dėl Sibiro, Karelijos, Kurilų, Karaliaučiaus kuomet jie sugalvos atsiskirti nuo Rusijos diktatūros, ką tuomet Putka kalbės ?.

DJ

DJ  portretas
Lietuvos kancėrvai ir liberalarastai yra Rusijos Žiriko debilo draugeliai, nes Žiriko partija yra irgi liberalarastinė kurios ideologiją perėmė Lietuvos kancėrvai su liberalarastais kartu ir būtent Klaipėdoje tai prasidėjo nes ten daug Rusų ir Rusija nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo pastoviai pateikia užuominas apie Klaipėdos kraštą, kad tipo jis yra jų !. Štai kaip Lietuvos partijos pasirašė ant Žiriko nesveikumo, kuris yra nesveikas KGB agentas, be to žydas kaip ir Putka !.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių