Vilnius tęsia privačių vežėjų konkursą: teismas atmetė nepagrįstą vežėjų skundą

  • Teksto dydis:

Smulkių vežėjų kaltinimai buvo nepagrįsti, o sostinės savivaldybės organizuotas privačių vežėjų konkursas atitinka lygiateisiškumo ir skaidrumo principus, užtikrinama konkurencija. Šiandien Vilniaus apygardos teismas priėmė sprendimą atmesti smulkaus vežėjo „Edineras“ ieškinį, o tai reiškia, kad pirkimo sąlygos yra teisėtos ir privačių vežėjų konkursas Vilniuje bus tęsiamas toliau, kai tik sprendimas įsiteisės.

„Tokio teismo sprendimo ir tikėjomės, nes tiekėjams sudarytos vienodos sąlygos konkuruoti dėl paslaugų teikimo sutarties sudarymo. Tikimės, kad toliau konkursas vyks sklandžiai ir jo nugalėtojas sostinėje greitu metu jau veš keleivius naujais autobusais“, – sako Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

Teismas konstatavo, kad Vilniaus savivaldybės administracija pagrįstai įvertino pirkimo vertę, ilgalaikių paslaugų trukmę, nustatė pagrįstus finansinių ir ekonominius reikalavimus, konkurse sudarė sąlygas dalyvauti kandidatams ar tiekėjams tiek iš Lietuvos, tiek iš kitų šalių.

Savivaldybė buvo apskundusi teismo nutartį taikyti viešojo pirkimo procedūroms laikinąsias apsaugos priemones ir šiandien apgynė savo teisumą.

Atrinkus privatų vežėją,  jau kitąmet sostinės gatvėmis pradės riedėti beveik 100 naujų:  43 didelių triašių ir 52 vidutinės talpos autobusų. Tai sudaro apie trečdalį dabartinio viešojo transporto autobusų parko. Pasibaigus konkursui ir pasirašius sutartį, ne vėliau kaip per 10 mėn. nuo sutarties pasirašymo dienos privatus vežėjas turės pradėti vežti keleivius numatytais maršrutais. Su konkurso nugalėtojais bus pasirašoma ilgalaikė sutartis – septyneriems metams, su galimybe pratęsti dar trims metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių