Vilnius skelbia tvarkingų augintinių akciją

  • Teksto dydis:

Vilniuje prasidės keletą savaičių truksianti akcija, kurios metu šunų šeimininkai bus skatinami būti atsakingais ir po pasivaikščiojimų surinkti savo augintinių ekskrementus, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Balandžio mėnesį sostinės savivaldybės viešosios tvarkos darbuotojai drauge su Policijos pareigūnais lankysis įvairiuose Vilniaus parkuose, skveruose, daugiabučių rajonuose ir vilniečiams išdalins apie 700 specialių dėkliukų su maišeliais šunų ekskrementams surinkti.

Pirmadienį akcijos metu Verkių regioniniame parke, šalia Žirmūnų paplūdimio esančioje pievoje bei take palei Nerį, iniciatyvos metu sutiktiems gyvūnų šeimininkams išdalinti 32 dėkliukai su maišeliais.

Šios akcijos tikslas – priminti vilniečiams, kad eidami pasivaikščioti su šunimi nepamirštų pasiimti maišelio su kastuvėliu ir taip gerbtų ne tik savo augintinį, bet ir aplinką, kurioje gyvena. Primenama, kad maišelius su gyvūnų ekskrementais galima mesti į specialiai tam skirtas šiukšliadėžes arba į bendrojo naudojimo atliekų konteinerius.

Artimiausias keletą savaičių, važinėdami po įvairias Vilniaus vietas, Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai susitiks su vilniečiais, supažindins augintinių šeimininkus su jų teisėmis ir pareigomis ir ragins nepamiršti į pasivaikščiojimus pasiimti maišelių. Akcijos metu vilniečiams bus išdalinta 700 specialių dėklų su maišeliais šunų ekskrementams surinkti.

Šį pavasarį bus suintensyvinta ir viešųjų erdvių kontrolė, kuriose užfiksuojama daugiausiai pažeidimų arba gaunama daugiausiai skundų iš kaimynų dėl savo aplinkos švara nesirūpinančių vilniečių.

Savivaldybė ragina visus vilniečius prisidėti prie švaresnio miesto kūrimo – surinkti gyvūnų paliktus ekskrementus, o pastebėjus asmenis, kurie nesilaiko tvarkos, apie tai pranešti Viešosios tvarkos skyriui telefonu 219 7948 arba elektroniniu paštu viesoji.tvarka@vilnius.lt. Prašoma apie pažeidėją suteikti kuo daugiau informacijos – jeigu žinoma, jo vardą, pavardę, gyvenamąją vietą, pridėti filmuotą medžiagą.

Už gyvūno augintinio ekskrementų nesurinkimą viešoje vietoje gresia įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 120 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių