Vilnius – pigiausia Baltijos šalių sostinė užsieniečiams

Vilnius yra pigiausia Baltijos šalių sostinė užsieniečiams, rodo konsultacijų grupės „Mercer“ kasmet atliekamas tyrimas.

Vilnius brangiausių užsieniečiams pasaulio miestų sąraše užima 167 vietą tarp 209 įvertintų miestų. Ryga yra 126-oje vietoje, Talinas - 160-as.

Lenkijos sostinė Varšuva užsieniečiams pigesnė nei Baltijos šalių sostinės - ji yra 180-oje vietoje, Baltarusijos sostinė Minskas rikiuojasi 200-oje vietoje.

Rusijos sostinė Maskva sąraše užima 14 vietą, kitas Rusijos miestas Sankt Peterburgas kartu su JAV Havajų sostine Honolulu dalijasi 36 vietą.

Angolos sostinė Luanda šiemet reitinge užima pirmąją vietą, Honkongas nusileido į antrą vietą, trečias yra Japonijos Tokijas.

Atlikdama tyrimą, „Mercer“ lygina, kiek kainuoja daugiau kaip 200 prekių ir paslaugų, įskaitant būsto nuomą, maistą, transportą ir pramogas.

Kainos lyginamos su Niujorku (šių metų sąraše – devintoje vietoje), o valiutų kursų pokyčiai vertinami JAV dolerio atžvilgiu.

Vyriausybės ir tarptautinės įmonės atidžiai vertina šiuos „Mercer“ tyrimus ir atsižvelgia į reitingus, kai apskaičiuoja savo darbuotojų komandiravimo į užsienį išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių