Vilnius į nuotekų sistemos tvarkymą ketina investuoti 26 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Per ateinančius trejus metus Vilniaus valdžia į sostinės paviršinių nuotekų sistemos tvarkymą ketina investuoti 26 mln. eurų.

Savivaldybė pranešė, kad Europos Sąjungos (ES) ir savivaldybės lėšomis labiausiai užtvindomose ir transporto eismą stabdančiose vietose bus rekonstruota arba naujai įrengta moderni infrastruktūra.

Projektą įgyvendina miesto lietaus nuotekų sistemas prižiūrinti savivaldybės įmonė „Grinda“. Jo vertė siekia beveik 26 mln. eurų, iš jų 22 mln. eurų sudaro europinė parama.

„Projekte numatytos investicijos ne tik į infrastruktūros statybą ir atnaujinimą, bet ir į nuotekų valymą bei taršos monitoringą. Dėmesys aplinkosaugai auga: lietus nuplauna gatvėse susikaupusius nešvarumus, todėl prieš išleidžiant lietaus nuotekas į upę, jos privalo būti tinkamai išvalytos,“ – pranešime spaudai sakė „Grindos“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Įgyvendinant projektą, per trejus metus ketinama nutiesti naujus paviršinių nuotekų tinklus Šeškinės kalno prieigose, taip pat rekonstruoti T.Narbuto-Saltoniškių gatvių bei Geležinio Vilko-Žalgirio gatvių sankirtose esančius lietaus nuotekų kolektorius.

Dėl sudėtingo Vilniaus miesto reljefo ir intensyvios urbanizacijos sutekančio į paviršinių nuotekų surinkimo sistemas kritulių kiekiai pastaraisiais metais išaugo 2-3 kartus. Prieš 40-50 metų statyti paviršinių nuotekų tinklai nebepajėgia aptarnauti išaugusių srautų - didesnių liūčių metu užtvindomos kai kurios miesto gatvės, lietaus nuotekos apsemia pastatus ar išplauna gatvių konstrukcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
pasisekė Šimašiui , galės vėl plovyklą atidaryti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių