Vilniuje vyko vietos bendruomenių mugė

Šeštadienį nuo Vilniuje vyko pirmoji tarptautinė vietos bendruomenių mugė. Jos tikslas, anot rengėjų, pristatyti vietos bendruomeninių grupių veiklą, regionų produktus, verslus, turistinius maršrutus, edukacines programas.

Vyko diskusijos, pavyzdžiui, kaip sustiprinti miesto ir kaimo integracinius ryšius; bus bendruomenių atstovų iš Švedijos, Lenkijos, Estijos.

Pastebima, kad vis dažniau vietos bendruomenės padeda kurti modernią ir aktyvią šiandieninės Lietuvos visuomenę.

Mugę atidariusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad bendruomenės yra ypač didelė valstybės jėga, kuri gali nuveikti išskirtinius darbus.

Pasak D. Grybauskaitės, būti bendruomenės nariu reiškia ne tik įsipareigojimą, galimybę keisti savo kraštą, bet ir prisidėti prie žmonių gerovės kūrimo.

D. Grybauskaitės teigimu, bendruomenės veikla geriausia prevencija nuo atskirties, smurto ir susvetimėjimo. 

Šventės globėjas premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad džiaugiuosi matydamas, kaip auga žmonių bendruomeniškumas ir visuomeniškumas“.

„Bendruomenės – tai veikliausių, kūrybingų žmonių komandos, kurios turi idėjų ir siekia jas įgyvendinti. Skelbdami Bendruomenių metus, siekėme atkreipti dėmesį į tuos, kurie aktyviai dalyvauja visuomeniniame gyvenime, skleisti jų patirtį ir paskatinti kitus gyventojus išeiti iš savo kiemo, asmeninių interesų aplinkos“, – Lietuvos bendruomenių mugės iškilmingame atidaryme šeštadienį kalbėjo A. Butkevičius.

Ūkio ministras Evaldas Gustas teigia, kad pastaraisiais metais vietos bendruomenės kuria tvirtą pagrindą vietos ekonominei, socialinei bei kultūrinei plėtrai bei skatina sutelktumą ir pilietiškumą.

Lietuvoje susibūrusios, skaičiuojama, apie 1800 vietos bendruomenių. 2016-ieji paskelbti Bendruomenių metais.


Šiame straipsnyje: mugėbendruomenių mugėLitexpo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių