Vilniuje – švietimo ir inovacijų paroda „Mokykla 2016“

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje prasidėjo švietimo ir inovacijų paroda „Mokykla 2016“. Šūkį „Mokykla be sienų!“ pasirinkę parodos organizatoriai siekia dalyvius įtraukti į interaktyvius pristatymus, supažindinti su alternatyviomis ugdymo metodikomis bei pristatyti technologines naujoves.

Pasak organizatorių, vienas įdomiausių ir laukiamiausių parodos „Mokykla 2016“ renginių – didžiausios pasaulyje dalelių fizikos laboratorijos CERN paroda bei „protonų futbolas“.

„Gamtos pasaulis yra šalia mūsų, bet suaugę prie to tiesiog įprantame. Norėtųsi užkabinti vaikų vaizduotę – kodėl galaktikos sukasi pernelyg greitai, ar egzistuoja papildomi matavimai, ar tikrai vakuume niekas neskrieja greičiau už šviesą? Mažai tikėtina, kad per artimiausius metus rasime visus atsakymus, tačiau į parodą atėję moksleiviai galbūt ras sau įdomių klausimų, o sužadintas smalsumas padės pasirinkti tolimesnę profesinę karjerą“, – pasakoja Andrius Juodagalvis, Vilniaus universiteto mokslininkas, dirbęs CERN.

Jo teigimu, parodoje pristatoma interaktyvi instaliacija „Didysis hadronų greitintuvas“ – geriausias būdas iš arčiau susipažinti su dalelių fizika. Ji iliustruos Higso bozono reikšmę mūsų Visatai, taps aiškiau, ko ir kodėl ieško CERN mokslininkai.

Parodoje taip pat galima pamatyti 3D klasę: visi bus kviečiami išbandyti mokomuosius trimačius objektus, iš visų pusių apžiūrėti plakančią širdį, patyrinėti kraujotakos sistemą, pamatyti molekulines struktūras ar net virtualiai atlikti pavojingus cheminius eksperimentus.

Parodoje veikia ir tarptautinio dėmesio sulaukęs Lietuvoje sugalvotas ir įgyvendintas nariuotakojų zoologijos sodas. Jau ketvirtus metus „Insektariumas“ vykdo projektą „Nariuotakojų mokykla“, kurio tikslas – supažindinti vaikus su netradiciniais augintiniais: vorais, maldininkais, tarakonais, šimtakojais. Su šia iniciatyva keliaujantis zoologijos sodas vien Lietuvoje yra aplankęs net devynis šimtus mokymo įstaigų.

„Stengiamės, kad vaikai susipažintų su šiais mažais gyvūnais, kad nebebijotų jų. Kažkodėl žmonės dažnai jų bijo, nors visiškai nėra dėl ko“, – pasakoja Edgaras Čepulkovskis, vienas „Insektariumo“ įkūrėjų. Jo teigimu, nors iš pradžių ne visi drįsta prieiti, galiausiai susidomėjimas kiekvieną sykį būna didžiulis.

Vienas parodos „Mokykla 2016“ tikslų – supažindinti mokytojus, mokinius ir tėvus su pažangiausiomis ugdymo programomis.

Lapkričio 25-26 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje parodoje dalyvaus per 100 įmonių ir švietimo įstaigų, kurios pristatys įvairias ugdymo priemones, įrangą, naujas technologijas, formaliojo ir neformaliojo švietimo programas, paslaugas tiek mokykloms, mokytojams, tiek ir mokiniams.

Programoje taip pat numatyta daugiau nei 180 renginių ir užsiėmimų mokytojams, mokiniams ir jų tėvams: forumas „Gera mokykla“, konferencijos, Lietuvos ir užsienio lektorių pranešimai, diskusijos, debatai, susitikimai, meistriškumo pamokos ir įvairūs interaktyvūs užsiėmimai.


Šiame straipsnyje: Paroda MokyklašvietimasLitexpo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių