Vilniuje svarstoma įkurti du katalikiškus darželius

Vilniuje svarstoma įkurti du naujus katalikiškus vaikų darželius - meras Remigijus Šimašius sako, kad artimiausiu metu su bažnyčia bus kalbamasi dėl sąlygų.

Tokią katalikų bažnyčios idėją, anksčiau pokalbiuose keltą ir arkivyskupo Juozo Grušo, R.Šimašius sako šią savaitę aptaręs su premjeru Sauliumi Skverneliu. Anot jo, siūlymai yra, jog darželiai įsikurtų Pilaitėje ir Šiaurinėje miesto dalyje, Bajoruose.

„Yra katalikų bažnyčios noras turėti porą sklypų, kur galėtų savo darželius pastatyti. Aš aptariau, įvardinau sąlygas, kas yra ir mano, ir miesto politikų nusiteikimas, kad galima tai daryti, bet ne besąlygiškai, reikėtų tą detaliai aptarti“, - BNS sakė R.Šimašius.

R.Šimašius sako, kad sklypuose, kuriuose bažnyčia pageidautų darželių, šiuo metu yra planuojami 2 iš 5 naujų kitais metais planuojamų pastatyti savivaldybės darželių. Anot jo, visos sąlygos dar bus aptariamos su bažnyčios atstovais.

Čia yra Katalikų bažnyčios noras - ar tai įvyks, pirmiausia priklauso nuo savivaldybės tarybos ir nuo Vyriausybės.

„Pagrindinės sąlygos būtų, kad jeigu statoma tose vietose, kur didelis poreikis yra gyventojams, kad galėtų šalia gyvenantys žmonės ir kad kainodara būtų kaip ir savivaldybės darželių. Čia yra Katalikų bažnyčios noras - ar tai įvyks, pirmiausia priklauso nuo savivaldybės tarybos ir nuo Vyriausybės“, - tikino meras.

Savivaldybė numačiusi kitąmet pastatyti 5 naujus darželius ir 12 priestatų prie esamų darželių.

Šiemet į  sostinės darželius  jau priimta 7673 vaikų, tikimasi priimti dar apie tūkstantį - iš viso prašymus gegužę pateikė 12,3 tūkst. vaikų tėvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Džiaugiuosi, labai gera žinia! Palaikau ir meldžiuosi už projekto sumanytojus ir vygdytojus.

...

... portretas
O kur pagoniški?

Aiste

Aiste portretas
Tik nepradėkit su tais katalikiškais darželiais, ypač prie vaikų neprileiskit kunigų.Dirbo tokiame darželyje anyta. Įdomių istorijų buvo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių