Vilniuje susitiks NATO kompetencijos centrų vadovai

  • Teksto dydis:

Nuo antradienio iki ketvirtadienio Vilniuje vyks NATO kompetencijos centrų direktorių konferencija, jos metu bus nagrinėjamos galimybės stiprinti kompetencijos centrų bendradarbiavimą.

Ši konferencija vyks Vilniuje veikiančiame NATO Energetinio saugumo kompetencijos centre.

Joje susirinks atstovai iš 19-oje NATO valstybių įsikūrusių 24-ių kompetencijos centrų, taip pat iš NATO Vyriausiosios sąjungininkų pajėgų vadavietės transformacijai Norfolke ir NATO vadavietės Briuselyje.

„Svarbiausia, bus ieškoma būdų ir modelių, kaip dar tobulinti ir skatinti tarpusavio bendradarbiavimą vykdant bendrą veiklą, maksimaliai apjungiat kelių ar keliolikos centrų pastangas, ieškant galimybių paremti vieni kitus, siekiant savo kompetencija ir darbo rezultatais reikšmingai prisidėti prie NATO stiprinimo“, - rašoma NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro pranešime.

Šiuo metu visiems NATO kompetencijos centrams pirmininkauja NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro direktorius pulkininkas Gintaras Bagdonas. NATO kompetencijos centrai savo misijų ribose atlieka tyrimus ir analizes, prisideda prie NATO doktrinų ir koncepcijų vystymo, vykdo personalo mokymus ir pratybas.

Centrai yra išlaikomi valstybių, kurioms jie ir yra atskaitingi.

Vilniuje veikiantis NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras įkurtas 2012 metų liepą. Šis centras analizuoja karinio energetinio efektyvumo ir saugumo bei kritinės energetikos infrastruktūros apsaugos aspektus. Centro darbuotojai taip pat teikia rekomendacijas ir siūlymus dėl operacinio energetinio saugumo, alternatyvių energijos šaltinių pritaikymo karyboje ir gamtai draugiškų ir efektyvių karinių pajėgumų plėtros, organizuoja mokymus ir pratybas bei juose dalyvauja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių