Vilniuje skautai švenčia Jurgines

  • Teksto dydis:

Šeštadienį eitynėmis sostinės Gedimino prospektu Lietuvos skautai paskelbė vasaros sezono atidarymą. Tradiciniu tapęs ir kasmet skirtinguose Lietuvos miestuose vykstantis renginys šįmet vyksta Vilniuje.

Kiekvieną pavasarį sausumos, jūrų ir oro skautai iš visos Lietuvos atvyksta į vieną iš Lietuvos miestų, kur vyksta kasmetinė pavasario šventė. Taip simboliškai paskelbiamas naujo sezono atidarymas. Kiekvienais metais šventę organizuoja vis kito miesto skautai.

Minėdamos Lietuvos skautų judėjimo šimtmetį, visos Lietuvos skautiškosios organizacijos susivienijo tam, kad šįmet šventė būtų ypatinga. Renginys „Jurginės Vilniaus miestui 2018“ prasidėjo nuo skautiškų veiklų - būrys skautų žygiavo eisenoje Gedimino prospekte bei dalyvavo šventinėje rikiuotėje Katedros aikštėje.

Vėliau skautai išsiskirstys į aktyvias skautiškas Jurginių programas, o 15 valandą vėl susiburs į šventinį koncertą Vingio parke. Čia koncertuos „Poliarizuoti stiklai“, „Baltasis kiras“, “ Black Biceps“, „5 Maironio pirštai“ ir kiti.

Vingio parke, pasak skautų, lauks daugybė užsiėmimų ir mažiems, ir dideliems, bus proga susipažinti su įvairiomis nevyriausybinėmis jaunimo organizacijomis bei jų siūlomomis veiklomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių