Vilniuje – šimtus tūkstančių kainuojantys „Rolls-Royce“ automobiliai

  • Teksto dydis:

Į Vilnių atkeliavo du Didžiosios Britanijos prabangių automobilių gamintojo „Rolls Royce“ modeliai – naujausias aristokratiškas sedanas „Ghost“ ir ištaigingas liukso klasės kupė „Wraith“. Po daugiau nei 350 tūkst. eurų verti modeliai iki penktadienio Lietuvoje svečiuosis automobilių prekybos bendrovės „Krasta Auto“ kvietimu, o vairuotojai juos galės sutikti Vilniaus apylinkių keliuose.

„Nuo 1904-ųjų metų britų gaminami „Rolls-Royce“ automobiliai iki šiol neturi lygiaverčių konkurentų pagal siūlomą prabangą, komfortą ir individualizavimo galimybes. Šiais modeliais vis dažniau domisi ir solidūs automobilių pirkėjai iš Lietuvos, ieškantys dar didesnio išskirtinumo ir charakteringumo. Jiems tai bus puiki unikali proga išbandyti šiuos išskirtinius modelius mūsų šalies keliuose“, – sakė bendrovės, kuri Lietuvos vairuotojams padeda įsigyti „Rolls-Royce“ automobilius, atstovas  Martynas Lukošiūnas.

Į Lietuvą atvykęs keturių durų prabangus „Ghost Series II“ sedanas – tai pernai atnaujintas britų modelis, kuris nuo 2009 metų, kada buvo išleistas, tapo „Rolls-Royce“ pasaulinės sėkmės pagrindu. Ištaigingas atnaujintas automobilis pasižymi dar šiuolaikiškesniais, bet tuo pačiu ir klasikiniais išorės elementais – atnaujinta priekine dalimi – naujo dizaino išgaubtu variklio dangčiu, naujais LED žibintais ir dienos lempomis, platesniais ir daugiau dinamiškumo perteikiančiais buferiais.

„Ghost“ viduje – naujo dizaino priekinės elektra valdomos sėdynės. Jos – dar komfortiškesnės, nes leidžia reguliuoti šonines atramas bei sėdynės gylį. Šio „Rolls-Royce“ kūrėjai patobulino ir galinių sėdynių kampą, kad čia sėdintiems būtų patogiau bendrauti. „Premium“ laikrodžių dizainą primins poliruoto metalo apdailos elementai laikrodžio ir valdymo mygtukų zonose, o dar didesnės prabangos suteiks galimybė pasirinkti natūralią odą su plaukeliais statramsčių apdailai.

Automobilyje gausu ir naujų komforto bei saugumo technologijų. Naujausios kartos LED žibintai yra ryškesni ir turi elektroninius jutiklius, kurie šviesas nukreipia pagal vairo pasukimo kampą – tai itin pagerina matomumą posūkiuose. Nuo akinimo apsauganti technologija geba atpažinti priešpriešais atvažiuojančius automobilius ir automatiškai nukreipti ilgąsias šviesas. Didesnį komfortą ir stabilumą posūkiuose suteiks ir perprojektuoti važiuoklės elementai, o dinamiškumą užtikrins „Ghost Series II“ esanti GPS ir žemėlapių informacija besiremianti greičių dėžė – žinodama tolimesnį maršrutą ji parinks tinkamiausią pavarą.

Kitą į Lietuvą atkeliavusį prabangų „Rolls-Royce“ kupė modelį – „Wraith“ – gamintojas pristato kaip galingiausią ir dinamiškiausią „Rolls-Royce“ automobilį istorijoje. Po šio išskirtinio dizaino modelio kapotu slypi 465 kW / 624 AG variklis, kuris leidžia nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėti per 4,6 sekundės. V12 motoras galią perduoda per 8 laipsnių automatinę ZF pavarų dėžę, kuri kaip ir „Ghost“ modelyje, papildomai naudojasi GPS ir žemėlapiais, kad parinktų tinkamiausią pavarą konkrečiu važiavimo momentu. „Wraith“ dinamiškumo prideda ir mažesnis atstumas tarp ratų ašių, didesnis plotis, žemėjantis stogas.

Šalia sportiškumo, „Rolls-Royce“ sugebėjo užtikrinti, kad važiavimas „Wraith“ modeliu būtų „minkštas lyg skrydis debesimis“, o automobilio išorė ir vidus dvelktų prabanga. Pirkėjai turi itin plačias individualizavimo galimybes, pavyzdžiui, gali pasirinkti net iš 44 tūkst. kėbulo spalvų, koncernas taip pat gali specialiai sukurti pirkėjo pageidaujamą spalvą. Automobilio gamyboje, siekiant užtikrinti maksimalią kokybę, naudojama daug rankų darbo. Pavyzdžiui, 219 aukščiausios kokybės odos dalių kraštuose yra sudygsniuojami rankiniu būdu. Ne ką mažiau dėmesio skiriama ir medžio apdailos detalėms, kurias specialistai ruošia – formuoja šlifuoja ir poliruoja beveik mėnesį.

„Krasta Auto“ atstovo M. Lukošiūno teigimu, tokių prabangių automobilių Lietuvoje parduodami vienetai. „Tai išties unikalūs pirkiniai. Vairuotojus, kuriems per pastaruosius metus padėjome įsigyti prabangiuosius „Rolls-Royce“ automobilius, galima būtų suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų“, – sako M. Lukošiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
buve komunistai tyciojasi is vargsu Lietuvos zmoniu ypac is senjoru
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių