Vilniuje rengiama gurmaniška kavos konferencija

Ketvirtoji kavos kultūrą ir edukaciją skleidžianti konferencija „Dark Times“ įvyks lapkričio 5 dieną kultūros bare „Kablys“ Vilniuje.

Šiemetinis renginys dedikuotas tikriems gurmanams, todėl neatsitiktinai ir konferencijos pranešimai apims temas išeinančias už įprastinių kavos ritualų, rašoma pranešime spaudai.

Tarp konferencijos pranešėjų – Berlyno kavos festivalio vadovas bei pasaulinis kavos ragavimo rungties čempionas Cory Andreenas, kuris šiuo metu skiria dėmesį kavos ruošimui azoto dujų pagalba ir vadina tai ateities kava.

Iš JAV atvykstanti rašytoja ir žurnalistė Anna Brones domisi ne tik maistu ir naujais maisto receptais, bet yra išleidusi ir dvi knygas, dedikuotas švediškai bei prancūziškai kavos kultūroms. Taip pat konferencijoje svečiuosis kavos ekspertas ir konsultantas iš kaimyninės Latvijos Raivis Vaitiekūns, ruošiantis pranešimą apie naują valgomą kavos produktą, kuriuo žada pasidalinti su konferencijos svečiais.

Vietinių pranešėjų gretose – istorikas ir lietuviško kulinarinio paveldo knygos autorius Rimvydas Laužikas, konferencijos metu kalbėsiantis apie ankstyvuosius kavos receptus.

Viskio ekspertas bei viskio baro vadovas Šarūnas Karalius padės surasti kavos natų viskyje, kurio kompleksiškumas artimas kavai. O kavos ir šokolado giminystę nagrinės šokolado meistras Domas Užpalis įkūręs tituluotą lietuvišką šokolado manufaktūrą „Chocolate Naive“.

Šiemetinė kavos konferencija kviečia ne tik paklausyti įkvepiančių pranešimų, bet ir pasmaguriauti gurmaniškame turgelyje. Jame rasite organizatorių atidžiai atrinktus maisto gamintojus bei tiekėjus tarp kurių – sūrininkai, šokolado meistrai, desertų specialistai, kepėjai, kavos skrudintojai ir dar daugiau.


Šiame straipsnyje: kavakavos kultūrakonferencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių