Vilniuje rengiama diskusija apie Lietuvos gynybos politiką ir saugumą

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerijoje penktadienį rengiama konferencija, kurioje gynybos politikos, akademinės bendruomenės atstovai diskutuos apie Lietuvos ir Baltijos šalių saugumą, gynybos pokyčius, geopolitinės situacijos iššūkius.

Konferencijoje „Lietuvos saugumas ir gynybos politika“, kurią organizuoja Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos Karo mokslų instituto Strateginių tyrimų centras, siekiama suburti Lietuvos saugumo, užsienio ir gynybos politikos sprendimų priėmėjus, ekspertus, žiniasklaidos atstovus.

Bus kalbama apie Jungtinėse Valstijose vykstančią diskusija dėl Baltijos šalių apginamumo, aptariamos Rusijos užsienio ir informacinės politikos perspektyvos, Karaliaučiaus srities geostrateginės svarbos pokyčiai, Baltijos valstybių gynybos gebėjimų pokyčiai. Taip pat bus aptariamos Lietuvos gynybos politikos aktualijos: teritorinės gynybos ir manevrinio karo sampratos, karininkų rengimo sistemos permainos, kintanti Lietuvos saugumo kultūra.

Konferencijoje dalyvaus ir savo pranešimus skaitys karo akademijos, Vilniaus universiteto tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto, Vytauto Didžiojo universiteto, Klaipėdos universiteto ir Rytų Europos studijų centro atstovai, politologai, ekspertai. Taip pat atvyks svečių iš Latvijos universiteto, Vadybos ir ekonomikos universiteto (ISM University of Managment and Economics).

Konferencijos dalyvių pranešimai, kurie parengti remiantis moksliniais tyrimais, bus publikuojami kitąmet Lietuvos metinėje strateginėje apžvalgoje.

Ši apžvalga – kartą per metus lietuvių ir anglų kalbomis leidžiamas periodinis recenzuojamas mokslinis leidinys, skirtas svarbiausių Lietuvos nacionaliniam saugumui pokyčių tyrinėjimui, Lietuvos nacionalinio saugumo problematikos pristatymui platesnei šalies ir užsienio auditorijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių