Vilniuje prasideda antrasis Laisvosios Rusijos forumas

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniuje prasideda antrasis šiemet Laisvosios Rusijos forumas, jame apie didžiausias Rusijos bėdas, šios šalies ateitį kalbės žinomi rusų opozicionieriai, žmogaus teisių gynėjai.

Dvi dienas truksiantis forumas pratęs kovo mėnesį vykusias diskusijas apie Rusijai aktualias problemas ir tarptautinę politiką, teigia rengėjai.

Jų duomenimis, forume dalyvaus Rusijos politikai, publicistai, žurnalistai, pilietinės visuomenės aktyvistai, kultūrininkai, tarptautiniai ekspertai.

Bus aptariama politinė, ekonominė, socialinė situacija Rusijoje, Dūmos rinkimų rezultatai, kalbama apie Rusijos santykius su Vakarais, diskutuojama apie visuomenę ir diktatūrą, pasipriešinimo valdžiai būdus, korupciją, kleptokratiją ir svarstoma, kaip atrodytų Rusija iš valdžios pasitraukus dabartiniam prezidentui Vladimirui Putinui.

„Vienas iš pagrindinių forumo tikslų – intelektualios alternatyvos formavimas Putino režimui, alternatyvos, ant kurios pamatų būtų galima statyti naują europietišką Rusiją“, – teigia forumo organizatoriai.

Renginyje Vilniuje laukiama žinomo Rusijos opozicijos lyderio, buvusio pasaulio šachmatų čempiono Gario Kasparovo, politologo ir publicisto Andrejaus Piontkovskio, buvusio Rusijos vicepremjero Alfredo Kocho, žurnalistės Mašos Gesen, Nadjos Savčenko ir grupės „Pussy Riot“ advokato Marko Feigino, buvusio Rusijos prezidento V.Putino patarėjo Andrejaus Illarionovo, kt.

Penktadienį su forumo organizatoriaus susitiks užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pirmasis Laisvosios Rusijos forumas šiemet vyko kovo mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Laisvė Prūsijai nuo Rūsijos !.

kodėl

kodėl  portretas
Nuotraukoje kreipimasis į Rusiją lietuvių kalbą? Kam jis skirtas ? Kas ten ji supras ?

jankis

jankis portretas
rašykit teisybę,tai rusijos vagys ir išdavikai,o lietvos tai amerikoniški subinlaižiai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių