Vilniuje motyvuotiems benamiams užsimota suteikti pastogę

  • Teksto dydis:

Sostinėje užsimota įgyvendinti savotišką benamių integravimo į visuomenę eksperimentą. „Motyvuoto benamio“ statusą gavę asmenys galės apsigyventi ne tik laikinuose, bet ir savivaldybės paskirtuose būstuose, pakrikštytuose „tarpiniais“ namais.

Sostinėje užsimota įgyvendinti savotišką benamių integravimo į visuomenę eksperimentą. „Motyvuoto benamio“ statusą gavę asmenys galės apsigyventi ne tik laikinuose, bet ir savivaldybės paskirtuose būstuose, pakrikštytuose „tarpiniais“ namais, rašo portalas delfi.lt.

Tokias galimybes numato Vilniaus tarybai pateikta Socialinės rizikos asmenų, neturinčių nuolatinės gyvenamosios vietos, ir elgetaujančiųjų 2013-2018 metų integracijos ir socialinės pagalbos programa.

Vadovaujantis integracijos ir socialinės pagalbos programa, benamiams bus skiriami „tarpiniai“ būstai. Juose gyvenantys asmenys ne tik vis dar gautų socialinę pagalbą ir palaikymą, tačiau Vilniaus savivaldybės paskirtame bute gyventų savarankiškai – po vieną.

Tiesa, tokie būstai bus skiriami tik „motyvuotiems benamiams“, o šį statusą įgyti nebus lengva.

„Benamiai, kurie stengiasi aktyviai dalyvauti socialinės pagalbos programose: aktyviai bendrauja su socialiniais darbuotojais, kartu sprendžia savo problemas, rodo pastangas keisti savo gyvenimo būdą, tampa „motyvuotais benamiais“, - teigiama DELFI pateiktame sostinės savivaldybės komentare.

Vilniaus tarybos Socialinių reikalų komiteto pirmininko Vytauto Milėno teigimu, būstus „motyvuotiems benamiams“ numatoma išskirti bendrabučio tipo daugiabučiuose.

„Jokie papildomi namai ar jų kvartalai benamiams statomi nebus. Benamiai neatsiras niekur, kur keltų diskomfortą. Šiuo metu Vilniuje yra užregistruoti 1107 asmenys, kurie naudojasi savivaldybės socialinėmis paslaugomis. Benamiai nebus koncentruoti vienoje vietoje", -  teigė V. Milėnas.

Pagal programą, benamius ketinama apgyvendinti ir Laikino gyvenimo namuose,: patalpose, kurias valdo Vilniaus Arkivyskupijos Caritas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
Dėl motyvuotų benamių ir kt. Kai šitaip garsiai nuolat kalbama apie šiukšlių rūšiavimą, o iš sąvartynų vejami žmonės, "dirbantys" ten metų metais ir iš to gyvenantys, argi negalima būtų integruoti jų į taip reikalingą darbą - šiukšlių rūšiavimą, kurį jie ir taip chaotiškai atlieka. Išdavus tiems žmonėms darbo rūbus, įdarbinus kad ir puse etato, suteikus minimalias soc.garantijas - visiems iš to būtų naudos. Negaliu suprasti ,kodėl tai nedaroma?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių