B. Nemcovo nužudymo metinės Vilniuje paminėtos su baltais balionais

  • Teksto dydis:

Rusijos opozicijos veikėjo Boriso Nemcovo nužudymo metinės Vilniuje paminėtos į dangų paleidžiant pusšimtį baltų balionų ir Lietuvos politikų pažadu organizuoti „Rusijos laisvės šeštadienius“.

Apie tokią idėją Vilniuje, Lukiškių aikštėje vykusiame mitinge, skirtame prisiminti prieš metus Maskvoje nušautą B.Nemcovą, užsiminė partijos Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai vadovas europarlamentaras Gabrielius Landsbergis. 

„Siūlau Vilniuje organizuoti Rusijos laisvės šeštadienius“, - šeštadienį minėjime, į kurį susirinko beveik porą šimtų vilniečių, pareiškė jis.

Pasak europarlamentaro, iš Lietuvos turi sklisti demokratiją ir laisvę remintis balsas.

Vėliau BNS jis teigė, kad partija rūpinsis, jog ši idėja nebūtų užmiršta ir toks visuomeninis judėjimas, remiantis Rusijos opozicijos ir demokratinius siekius, būtų organizuojamas.

Į renginį per socialinius tinklus buvo pakviesti buvę B.Nemcovo bendražygiai, Lietuvos politikai, tarptautinės politikos ekspertai, rusų, ukrainiečių, gruzinų išeivijos Lietuvoje atstovai Lietuvoje.

Minėjimą organizavęs nuo 2008 metų B.Nemcovą pažinojęs Lietuvoje dvejus metus gyvenantis politinis pabėgėlis iš Rusijos Michailas Maglovas tvirtino, kad šūvis į šį Rusijos opozicionierių prilygsta pasikėsinimui ir į visą opoziciją, ir į demokratiją. „Jie ne tik šovė į Nemcovą, bet ir į mus“, - teigė jis.

Jis taip pat akcentavo, kad B.Nemcovo mirties metinės yra minimos ir Rusijoje, tačiau pabrėžė, kad rengiant šiuos renginius susiduriama su sunkumais - B.Nemcovo bendražygiai yra persekiojami.

Vilniaus miesto tarybos narys konservatorius Mindaugas Majauskas perskaitė tarybos rezoliuciją, įpareigojančią priimti sprendimą dėl B.Nemcovo vardo Vilniuje įamžinimo - siūloma pavadinti gatvę arba skverą.

Renginio pabaigoje į dangų buvo paleista apie pusšimtis baltų balionų. Renginio organizatorių tvirtinimu, šią spalvą B.Nemcovas labai mėgo, ji asocijuojasi su novatoriškumu ir yra pozityvumo simbolis. 

Vienas garsiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų B.Nemcovas buvo nušautas 2015 metų vasario 27-osios vakarą Maskvoje, ant tilto per Maskvos upę, netoli Kremliaus.

Penkiems čečėnams, tarp jų – tos Šiaurės Kaukazo respublikos Vidaus reikalų ministerijos pajėgų bataliono vado pavaduotojui, buvo pateikti kaltinimai dėl B.Nemcovo nužudymo, bet šios žmogžudystės užsakovai nebuvo sulaikyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiems

tiems portretas
ruskiams dar pasisekė, kad Nemcovas neilgai buvo premjeru, nes per labai trumpą laiką sugebėjo žydakalbiams išparceliuoti pagrindines naftos, geležies ir kitas pagrindines įmones

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Malonu skaityti komentarus: rusai patys save dergia ir patys sau pritaria.

pritariu

pritariu portretas
Rusams Tėvynės išdavikai , paleistuviai ir vagys neįdomūs, bet randa prieglobstį bei populiarumą jankių pabalio kolonijose.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių