Minima kariuomenės reguliariųjų pajėgų kūrimosi pradžia

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Vilniuje vyko renginiai, skirti paminėti Mokomojo junginio 25-ąsias įkūrimo metines, kurios kartu žymi ir Lietuvos kariuomenės reguliariųjų pajėgų kūrimosi pradžią.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad šventiniai renginiai prasidėjo šv. Mišiomis Šv. Ignoto bažnyčioje, vėliau minėjimas buvo tęsiamas Seime, Kovo 11-osios Akto salėje. Seimo Vitražo galerijoje surengta nuotraukų ir dokumentų, atspindinčių padalinio istoriją, paroda.

Renginyje dalyvavo Mokomojo junginio veteranai, Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ kariai ir kiti svečiai. Renginį organizavo Lietuvos kariuomenė.

Krašto apsaugos departamento Mokomasis junginys įkurtas 1991 metų vasario 22 dieną Krašto apsaugos departamento generalinio direktoriaus įsakymu. Pirmuoju Mokomojo junginio vadu buvo paskirtas pulkininkas leitenantas Česlovas Jezerskas.

Šiandien Mokomojo junginio tradicijas tęsia Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“. Brigadoje tarnauja apie 3 tūkst. karių, iš jų – apie 1800 profesinės karo tarnybos ir apie 1200 privalomosios pradinės karo tarnybos karių. Brigadą sudaro štabas su priskirtomis Žvalgybos, Logistikos, Ryšių ir Štabo kuopomis bei penki batalionai. Brigados štabas ir jai priskirti padaliniai dislokuoti Rukloje, Panevėžyje ir Alytuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių