Vilniuje keleivius vėžins ir Rygos vežėjai

Paaiškėjo pirmieji tarptautinio vežėjų parinkimo konkurso Vilniuje nugalėtojai.

Vilniuje keleivius dešimtadaliu maršrutų veš Latvijos keleivių mikroautobusais vežimo įmonė „Rigas mikroautobusų satiksme“ ir Lietuvoje tarpmiestinius reisus aptarnaujanti lietuviška bendrovė „Transrevis“ - bendrovių konsorciumas laimėjo vieną iš dviejų savivaldybės skelbto privataus vežėjo konkurso dalių. Privatus vežėjas dideliais autobusais paaiškės vėliau.

„Šis konkursas – tik dalis viešojo transporto atnaujinimo strategijos, kurią įgyvendinsime ir toliau. Pagal šio konkurso sąlygas transporto priemonės negalės būti senesnės nei vienerių metų, juose turės būti įrengti kondicionieriai, keleivių skaičiavimo sistemos, vaizdo stebėjimo kameros, autobusai bus patogūs neįgaliesiems ir tėvams su kūdikių vežimėliais“, - pranešime spaudai teigė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Rigas mikroautobusų satiksme“ ir „Transrevis“ laimėjo tik vieną dalį Vilniaus savivaldybės pernai balandį paskelbto privataus vežėjo konkurso. Šioje dalyje vežėjas turi pristatyti 52 mikroautobusus ir jais aptarnaus pasirinktus maršrutus priemiesčiuose. Savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vedėja Aurelija Dermantė BNS sakė, jog kitos konkurso dalies laimėtojas paaiškės vėliau. Jis turės Vilniuje aptarnauti pasirinktus miesto maršrutus su 43 naujais dideliais autobusais.

Konkurse dalyviai siūlė vieno vežimo kilometro kainas. Laimėjęs Latvijos ir Lietuvos bendrovės konsorciumas pasiūlė 1,07 euro kainą už 1 kilometrą, o konkurse taip pat dalyvavęs lietuviškų keleivių vežimo bendrovių „Kautra“ ir „Toks“ konsorciumas siūlė 1,24 euro kainą už 1 kilometrą.

Mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas BNS kalbėjo, jog savivaldybė tikisi, kad privatūs vežėjai mieste pradės veikti šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje.

Vilniaus savivaldybė su „Rigas mikroautobusų satiksme“ ir „Transrevis“ pasirašys 7 metų trukmės sutartį su galimybe ją pratęsti dar 3 metams.

Savivaldybė privataus vežėjo konkursas užtruko, nes vienu metu jis buvo sustabdytas teismuose. Keleivių vežimo bendrovės „Edineras“ argumentavo, kad konkurso sąlygos yra pritaikytos tik stambiesiems vežėjams, bet šis skundas buvo atmestas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kažkaip neaišku įkainiai , ar pasiims pelną ar miestas mokės tam tikrą sumą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių