Vilniuje įsteigta nauja parapija, iškils moderni bažnyčia

Siekdamas geriau užtikrinti Vilniaus miesto Pašilaičių seniūnijoje ir gretimose gyvenvietėse gyvenančių tikinčiųjų sielovadą, Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas įsteigė Vilniaus Šv. Jono Pauliaus II parapiją.

Naujosios parapijos klebonu paskirtas Žydrius Kuzinas, iki šiol tarnavęs Druskininkų (Ratnyčios) Šv. apaštalo Baltramiejaus parapijos tikintiesiems.

Naujai steigiama parapija dar neturi savo bažnyčios. Kaip pabrėžia Vilniaus arkivyskupijos kurija, pirmiausiai bus kuriama Gyvoji Bažnyčia - bendruomenė, kuri rūpinsis ir savo maldos namų statyba.

Minčiai naujuosiuose Vilniaus rajonuose statyti bažnyčią yra pritarusi kunigų taryba. Tarp Medeinos ir Žemynos gatvių bažnyčią - parapijos namus su daugiafunkciu socialinių paslaugų centru suprojektavęs architektas Kęstutis Pempė.

Naujos parapijos teritorija sudaryta iš vienos didžiausių visoje Lietuvoje Vilniaus Pal. Jurgio Matulaičio parapijos dalies, taip pat Vilniaus Šv. Juozapo ir Vilniaus (Kalvarijos) Šv. Kryžiaus Atradimo parapijų teritorijų dalių.

Naujai įsteigtos Vilniaus Šv. Jono Pauliaus II parapijos ribos - nuo Ukmergės gatvės į vakarus Pašilaičių ir Justiniškių seniūnijų riba iki šios ribos susikirtimo su Sudervės upeliu, toliau šiuo upeliu šiaurės kryptimi, kertant Buivydiškių VI tvenkinį, Gineitiškių ir Gilužio ežerus, iki upelio pabaigos ir pratęsiant menamą liniją iki Raisteniškių kaimo ribos, toliau statmena linija iki Ukmergės gatvės, šia gatve į pietryčius iki Pašilaičių ir Justiniškių seniūnijų ribos.

„Pavedu šioje naujoje parapijoje gyvenančius Kristaus tikinčiuosius ir visus žmones, taip pat joje tarnausiančius dvasininkus parapijos Globėjo Šventojo popiežiaus Jono Pauliaus II užtarimui“, - rašoma arkivyskupo dekrete.

Naujoji parapija priklausys Vilniaus II dekanatui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
idomu is kokiu lesu finansavimas kai nera pinigu pensininku pensijoms indeksuoti gal tai Vatikanas suselps???.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių