Vilniuje Islandijos gatvėje atidengtas užrašas islandų kalba

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Islandijos gatvėje, trečiadienį atidengtas simbolinis užrašas islandų kalba.

Dekoratyvinis užrašas, kuriame islandiškai parašyta „Islandų gatvė“, pakabintas ant šios gatvės pirmuoju numeriu pažymėto pastato, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Užrašą atidengė Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir buvęs Islandijos užsienio reikalų ministras, politikas, diplomatas bei Vilniaus garbės pilietis Jonas Baldvinas Hannibalssonas (Hanibalsonas), kuriam einant pareigas Islandija pirmoji pripažino Lietuvos nepriklausomybę.

„Islandija yra ta šalis, nuo kurios reikėtų pradėti. Mes su dėkingumu prisimename, ką ši šalis padarė dėl Lietuvos. Turime Islandijos gatvę, o dabar – ir islandų kalba tai nurodančią lentelę, kad visi čia atvykę pajustų, jog yra gerbiami ir laukiami“, – sakė R.Šimašius.

Dekoratyvinį Islandijos gatvės eksterjero elementą sukūrė Vilniaus Gedimino technikos universiteto Architektūros fakulteto vedėjas Jonas Jakaitis ir fakulteto asistentas Jonas Žukas su studentų komanda.

1991 metų vasario 11 dieną Islandija pirmoji pripažino Lietuvos nepriklausomybę. Tais pačiais metais, rugpjūčio mėnesį, pasirašyta sutartis tarp Lietuvos ir Islandijos dėl ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo bei užmegzti diplomatiniai santykiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ego

Ego portretas
Būtent, kai lenkai palaikys mūsų Nepriklausomybę, tai ir jiems pakabinsime ir dar ne vieną

Civis kaunensis

Civis kaunensis portretas
O. ir Jonai! Visai čia ne dvikalbiai gatvių pavadinimai. Ne gi nepastebėjote, kad toji islandiška lentelė visiškai kitokios designatūros? Ir dar, tokia lentelė pakabinta tik ant vieno namo Nr.1. Todėl, čia ne gatvės pavadinimą kita kalba dubliuojanti lentelė, o atmintinė lentelė Islandijos geros valios gestui įamžinti. Todėl su lenkų išsidirbinėjimais čia lyginti nereikia.

jonas

jonas portretas
dvigubi standartai,vadinasi lenkiski tai pat legalus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių