Vilniuje iškils dar vienas verslo centras

  • Teksto dydis:

„Mitnija", viena didžiausių statybos kompanijų Lietuvoje, ir nekilnojamojo turo plėtros bendrovė „M.M.M. projektai" pasirašė sutartį dėl verslo centro statybos Vilniuje.

Jis iškils šalia miesto centro esančiame Žvėryno rajone, Saltoniškių gatvėje, buvusioje pramoninėje teritorijoje. Naujame 12 000 kv. m. verslo centre įsikurs „Danske Bank" Globalių paslaugų centras. Statybos darbus „Mitnija" baigs 2017 m. lapkritį.

„Mitnija" ir „M.M.M. projektai" susitarė dėl pirmojo projekto etapo - šešių aukštų 12 000 kv. m. biurų pastato, taip pat 340 vietų požeminės ir 130 vietų antžeminės automobilių stovėjimo aikštelės statybos. „M.M.M. projektų" valdomoje 2 ha teritorijoje iš viso galima pastatyti 60 000 kv. m. komercinės paskirties statinių.

„Naujajam verslo centrui ir mes, ir nuomininkai keliame itin aukštus reikalavimus. Danijos ir Lietuvos architektų suprojektuotame pastate per trumpą laiką bus įgyvendintos naujausios architektūrinės, inžinerinės, dizaino ir funkcionalumo idėjos, tad rinkdamiesi rangovą didelį dėmesį skyrėme jo patirčiai, finansiniam pajėgumui, įgyvendintų projektų darbų kokybei", - sako bendrovės „M.M.M. projektai" direktorė Natalija Monkevičienė.

„Mitnijos" generalinis direktorius Julius Gendvilis džiaugiasi, kad „M.M.M. projektai" įvertino „Mitnijos" patirtį statant biurų paskirties pastatus Lietuvos ir užsienio investuotojams.

„Vien šiuo metu statome du 35 000 kv. m. biurų projektus Vilniuje - Suomijos kapitalo bendrovei „Technopolis Lietuva" ir mūsų nuolatiniam klientui „Maxima LT". Na, o ne taip seniai, praėjusių metų pabaigoje, baigėme savo rolę statant „Quadrum" verslo centro pirmąjį etapą norvegų investuotojams Vilniuje. Didžiuojuosi, kad mūsų komandos patirtį ir darbo kokybę vertina didžiausi investuotojai Lietuvoje", - teigia Julius Gendvilis.

„Mitnijos" pradedamas statyti „M.M.M. projektų" biurų pastatas išsiskirs ne tik šiuolaikiškais ir efektyviais architektūros, bet ir moderniais statybos bei technologiniais sprendimais. Ant A energetinės klasės biurų pastato stogo bus sumontuoti saulės elementai, generuosiantys dešimtadalį objektui reikalingos energijos. Aplink pastatą bus išplėsti ir įrengti nauji dviračių takai, pastate - 11 elektromobilių įkrovos taškų.

Verslo centras yra statomas taikant tvarios plėtros principus ir siekiant BREEAM sertifikato. „Šiame projekte didelis dėmesys skiriamas ne tik inovatyviems architektūriniams sprendimams ar inžinerinėms sistemoms, bet ir atsakingam statybos organizavimui, patogių ir šiuolaikiškų darbo vietų statybos metu sukūrimui, komunikacijai su vietine bendruomene. Taikydama tvarios plėtros principus statybos procesuose, „Mitnija" deklaruoja įmonės socialinę atsakomybę ir lyderystę", - teigia BREEAM vertinimą atliekantis bendrovės „Vesta consulting" direktorius Evaldas Savickis.

Šiuo metu užsakymų portfelyje „Mitnija" yra sukaupusi užsakymų už daugiau nei 90 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių