Vilniuje filmuojamo „Černobylio“ kūrėjai atsidėkos Fabijoniškėms

  • Teksto dydis:

Gegužės 10 –17 dienomis Fabijoniškių seniūnija virto tikra kino aikštele – rajone bus  filmuojamas penkių dalių serialas „Černobylis“.

Savaitei įprastą gyventojų  rutiną ir eismą gerokai pakoreguos filmo kūrimo darbai, todėl kūrėjai atsidėkodami Fabijoniškių gyventojams sutvarkys rajono viešąsias erdves bei parems veiklias vietos bendruomenes. 

Fabijoniškių alėjoje jau dabar sodinamos rožės, tvarkoma teritorija, valomi grafičiai, netrukus teritorijoje bus surinktos ir išvežtos senos šakos, nupjauta žolė. Taip pat, filmo kūrėjai pasirūpins, kad po filmavimų bendruomenėje atsirastų nauja vaikų žaidimų aikštelė, o senoji būtų perdažyta. Bendra šios padėkos vertė – beveik 18 tūkst. eurų.

Filmo „Černobylis“ kūrėjai dėkoja bendruomenės ir viso miesto gyventojams už kantrybę bei prašo neišsigąsti filmavimo dienomis naudojamos gausios vaidybinės technikos: gegužės 13 dieną (sekmadienį) filmavimo metu Fabijoniškėse bus galima pamatyti 12 autobusų, kelis karinius sunkvežimius ir 1 karinį šarvuotį.

Apie eismo ribojimus ir laikinai įrengtas automobilių stovėjimo aikšteles daugiau informacijos galima rasti čia.

Darbo vietos vilniečiams

Pasitelkę Lietuvos kino gamybos kompaniją  UAB „Invicta Media“, Lietuvoje serialo kūrėjai jau įdarbino per 300 kino gamybos specialistų. Filmavimo aikštelėje kasdieną dirba daugiau kaip 200 lietuvių ir 70 kino kūrėjų iš įvairių pasaulio šalių, JAV, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Prancūzijos, Vokietijos bei Ukrainos. Kino projekto įgyvendinimui pasamdyta 550 lietuviškų įmonių bei tiekėjų.

„Černobylio“ istoriją prodiusuoja du aukščiausio lygio transliuotojai: pasaulyje puikiai žinoma televizija HBO ir pasaulinės klasės transliuotojas „Sky Atlantic“. Tikrais įvykiais paremta drama „Černobylis“ ne tik atgaivins jau pamirštus faktus, bet ir papasakos sukrečiančias paprastų, šios tragedijos tiesiogiai paliestų žmonių istorijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Aš tikiuosi, nors dalis tiesos yra šiame straipsnyje. Šie filmavimo darbai bylo šįryt po mano močiutės langais, ji buvo pažadinta, sunerimusi, ir negalėjo mane išlydėt, nes automobilį teko statyt toli nuo namo. Žodžiu, travail nemalonu ir liūdna.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių