Vilniuje duris atvėrė nauja Konsultacijų poliklinika

Trečiadienį oficialiai atidarytos Vilniaus respublikinės universitetinės ligoninės (VRUL) Konsultacijų poliklinikos vedėjui Michailui Bravermanui ši diena - svajonės išsipildymas.

Kaip Eltai sakė daktaras, Konsultacijų centre nemokamą aukščiausio lygio pagalbą nuo šiol galės gauti visi norintieji, atvykusiems su siuntimu skirtingų sričių profesionalų konsultacijos nekainuos, o nedraustiems, gyvenantiems svetur ar atvykusiems be siuntimo tereiks sumokėti Valstybinės ligonių kasos nustatytą mokestį už paslaugas. „Ir ne daugiau“, - patikino Konsultacijų poliklinikos vedėjas M. Bravermanas.

2002-2003 metais daktaras pasiūlė atskirti pacientų srautus - vieniems teikti skubią pagalbą, o kitiems teikti planinę pagalbą. „Šiandien ji realizuota. Mes turime puikų Skubios pagalbos skyrių ir „superinį“ planinės pagalbos skyrių su Vilniuje viena geriausių įrangų ir gydytojais, kurie, patikėkit manimi, turi didžiulį autoritetą. Iš viso pacientus konsultuos 126 daktarai“, - sakė VRUL Konsultacijų poliklinikos vadovas.

Kaip tiek specialistų telpa palyginti nedidelėse, bet erdviose ir šviesiose patalpose? - daktaras M. Bravermanas sako, kad jie konsultuoja vienas po kito.

„Pvz., šiame kabinete per dieną pasikeičia 2-3 daktarai. Po 2-6 valandas konsultuoja pacientus, kad žmonėms būtų užtikrinta kuo platesnė pagalba. Jeigu šitas palyginti nedidelis - pusantro tūkstančio kvadratinių metrų ploto - skyrius iki oficialaus atidarymo aptarnavo 72 tūkst. pacientų, tai čia tik pradžia“, - sakė poliklinikos atidarymo dieną sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos padėkos raštu apdovanotas ir kolegų sveikintas daktaras.

Planuojama, kad sostinės Lazdynų mikrorajone esančios skubios pagalbos ligoninės patalpose atidarytas Konsultacijų centras priims apie 40 tūkst. pacientų per metus.

Poliklinikai nupirkta klausos tyrimo kamera, įrengti ir technika aprūpinti naujoviški otorinolaringologų, ginekologų, akių ligų ir kitų sričių gydytojų kabinetai. Šiuolaikiška technika skirta atlikti elektromiografijos tyrimus, periferinių kraujagyslių ištyrimą - ir tai tik dalis visų paslaugų, kurių pacientai sulauks centre.

Patalpų kapitalinis remontas kainavo per 1,5 mln. eurų Valstybės investicijų programos lėšų, įrangos įsigijimui buvo išleista beveik 2,3 mln. eurų tos pačios programos lėšų.

Pasak VRUL direktoriaus dr. Algimanto Pamernecko, šio centro įkūrimas - svarbus žingsnis siekiant užtikrinti, kad sveikatos priežiūros paslaugos ne tik Vilniaus regione, bet ir visoje Lietuvoje gyvenantiems žmonėms būtų prieinamos paprasčiau ir vienoje vietoje.

„Simboliška, kad šis centras duris visiems norintiems pasveikti atveria Lietuvai švenčiant Atkurtos valstybės šimtmetį. Dabar po tuo pačiu stogu talpiname ir didžiausią regione Skubiosios pagalbos skyrių, ir daugiau nei 700 lovų, skirtų stacionaraus gydymo paslaugų teikimui, ir naująjį Konsultacijų centrą. Taip pacientams sukūrėme sąlygas toje pačioje vietoje ir pasikonsultuoti su savo srities profesionalu, ir gauti jam reikalingą gydymą. Tai reiškia, kad pacientas sugaiš mažiau laiko ir užsitikrins kiekvienam sergančiajam svarbų gydymo tęstinumą“, - sakė dr. A. Pamerneckas.

Direktoriaus pavaduotoja valdymui Daina Balčėtienė akcentavo, kad įgyvendinant didelės vertės projektus pavyko sėkmingai ir sklandžiai atlikti viešuosius pirkimus.

„Valstybė į šio centro įrengimą iš viso investavo beveik 4 mln. eurų. Tai išties didelė investicija, todėl kiekvienas, prisidėjęs prie šio centro kūrimo, asmeniškai jautėme atsakomybę, kad lėšos būtų panaudotos efektyviai ir taupiai. Džiaugiuosi, kad tai pavyko įgyvendinti su kaupu ir šiandien galime džiaugtis visiems akivaizdžiai matomu rezultatu“, - sakė D. Balčėtienė.

Konsultacijų centro atidaryme kolegas sveikino ne tik kitų sveikatos priežiūros įstaigų vadovai, bet ir sveikatos politikai, gelbstinčius sveikatą pagerbė ir sėkmės linkėjo visų pagrindinių Lietuvos religinių bendruomenių vadovai. Erdvėje, kur sveiks pacientai, sklido choralinės sinagogos kantoriaus giesmė.

„Jūs gydote kūną, o mes užtariame malda, kad medikų darbas būtų sėkmingas, o pacientai nepristigtų dvasinės stiprybės taip reikalingos sveikti“, - laimindamas polikliniką sakė Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Tesinys O jau masinu stovejimo aisteles visos uztvertos nors sergantys zmones kaip tik turetu patogiai privaziuoti prie ligonines. Pagalbinis personalas amzinai susiraukes ir pasiepiantis vos savo subines nuo kedziu atkelia. O jau su vaizdine informacija santariskese visai blogai nusiuncia zmogeli is periferijos koki tyrima daryt o jis ir bludija koridoriais nerasdamas ir jokios informacijos nera. vaziuoji i trecia auksta pvz nuvaziuoji i antra ir nezinai kur randiesi. Kuo jie visi taip dziaugiasi nesuprantu negali sutvarkyti elementariu dalyku susijusiu su ligoniu zmonisku aptarnavimu...

L

L portretas
Siandien viena gydytoja dirbanti santariskiu klinikoje papasakojo kad daktarai tiesiog paprastiems zmonems neskiria visu reikiamu tyrimu negali ju skirti nes tai per bragu ligoniu kasoms visokeriopa gera medicina gauna tik seimo nariai ir isrinktieji visiems kitiems paprastiems zmonems pudrinamos smegenys apie kokybiska ir prieinama medicina santariskese nors toli grazu ji tokia nera ar kada yra buve prie sovietu kad padare tulzies salinimo operacija zmogu iskarto israso namo be jokio stebejimo o as jau nekalbu apie sunkius ligonius kurie tiesiog israsomi namo numirti Is savo patirties zinau nes ilga laika i santariskes veziojau suku ligoni kiekviena diena.papasakosiu visu pirma problema neigalu zogu privezti prie ligonines nes viskas uztverta po to nesurasi neigaliojo vezimelio pirmame aukste jai zmogus nevaikstantis ligonines koridoriuose amzini skersvejai o is vieno skyriaus nueiti i kita koridoriai pritaikyti tik sveikiems begikams daktarams o ne ligoniams minkstasuoliu nerasta.

L

L portretas
Nesuprantu ko dziaugiasi jau tokio zemo lygio aptarnavimo kaip lazdynu greitosios pagalbos naujas skyrius nesu macius greitoji pagalba o zmones laukia po tris valandas su skausmais nors valkatas paprastai priima be eiles daktarai dirba nepatenkinti kad zmones kreipiasi su savo problemom ir ju zymiai per mazai...o jau ka kalbeti apie pagalbini personala jokios sypsenos ir paslaugumo serganciam tik surauktos minos...ir pirmi zodziai jai pagalba ne butina reiks susimoketi....vienas liudesys kol jauna karta studentai neisilies visokeriopai i senoliu gretas kol nepakeis nusistovejusiu normu i serganti pacienta tol bus tragiska padetis
VISI KOMENTARAI 7

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių