Vilniuje – diskusija apie žurnalistų saugumą

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Vilniuje rengiama tarptautinė konferencija, skirta žurnalistų saugumui.

Per ją ketinama įvertinti žurnalistų saugumo padėtį Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos regione ir aptarti naujus iššūkius, kylančius žurnalistų darbe – propagandą, neapykantos sklaidą internetinėje žiniasklaidoje, suvaržymus socialinėje žiniasklaidoje, informacinių šaltinių apsaugą, darbą konfliktų zonose, moterų žurnalisčių saugumą ir kitas grėsmes, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Pranešimus skaitys žinomi Lietuvos ir užsienio žiniasklaidos ekspertai, žurnalistai, užsienio šalių diplomatai, parlamentarai, akademinės ir pilietinės visuomenės atstovai.

Tarptautinės žurnalistų federacijos, duomenimis pernai atlikdami savo darbą pasaulyje žuvo 93 žurnalistai ir žiniasklaidos darbuotojai.

Pražūtingiausios reporteriams šalys buvo Irakas ir Afganistanas. Pagal regionus, blogiausia padėtis dėl žurnalistų saugumo buvo Artimuosiuose Rytuose, kur žuvo 30 reporterių. Azijos ir Ramiojo vandenyno regione žuvo 24 žurnalistai, Afrikoje – aštuoni, o Europoje – trys, nurodė federacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

//////...............

//////............... portretas
cha jus paskaitykit ,,,,zurnalistu,,, kliedesius,mela ir propoganda Delfio , Lietuvos ryto ir kituose dienrasciuose --kils klausimas kaip apsaugot salies piliecius [cia ne tik lietuvoj] nuo tokiu ,,,zurnalistu,,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių