Įeikti lygybės ir įvairovės apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Už lygių galimybių ir įvairovės skatinimą apdovanota humanitarinių mokslų daktarė Margarita Jankauskaitė, grupė „Biplan“, InfoTV, M.Čoboto trečiojo amžiaus universitetas.

Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai antradienio vakarą Vilniuje įteikti antrą kartą.

Iš viso nugalėtojai paskelbti aštuoniose kategorijose.

Lyčių lygybės apdovanojimą pelnė feministė, humanitarinių mokslų daktarė, lyčių lygių galimybių ekspertė, visuomenės veikėja M.Jankauskaitė, pranešė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba.

Etno dialogo apdovanojimas įteiktas grupei „Biplan“ už nuopelnus, veikiant tautinių bendruomenių integravimo, ksenofobijos, rasinių, etninių stereotipų  mažinimo  procesuose.

Vaivorykštės apdovanojimas skirtas „Info televizijai“ už socialiai atsakingą sprendimą televizijos eteryje transliuoti Lietuvos gėjų lygos sukurtą vaizdo klipą „Keisk“.

Auksinio amžiaus apdovanojimas skirtas M.Čoboto trečiojo amžiaus universitetui už nuopelnus, vienijant įvairaus amžiaus žmonių grupes ar stereotipus apie amžių griaunantį asmeninį pavyzdį darbe, laisvalaikiu ar užsiimant visuomenine veikla.

Įveiktos kliūties apdovanojimas teko Šarūnui Grigaliūnui už fizinės, socialinės, kultūrinės, požiūrio ar kitokios kliūties sėkmingą įveikimą, užtikrinant žmonių su negalia orų gyvenimą ir dalyvavimą visuomenėje.

Religijų įvairovės apdovanojimas skirtas Mildai Ališauskienei - Vytauto Didžiojo universiteto profesorei, religijų įvairovę ir religingumo pokyčius Lietuvoje tiriančiai sociologei.

Už Metų proveržį apdovanotas žmogaus teisių portalas „mano teisės.lt“.

Gyvenimo nuopelnų apdovanojimas po mirties skirtas pirmajai lygių galimybių kontrolierei Aušrinei Burneikienei (1961 – 2013).

Nacionalinius lygybės ir įvairovės apdovanojimus organizuoja Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba su Nacionaliniu lygybės ir įvairovės forumu.

Laimėtojai apdovanoti statulėle – tai stikliniame stačiakampyje sukurtas delno įspaudas, kuris simbolizuoja žmogiškumą, vienybę, tuo pačiu kiekvieno žmogaus skirtingumą ir unikalumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių