Vilniuje brangsta šiukšlių išvežimas

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrityje brangsta atliekų išvežimas - nuo šeštadienio gyventojai už tai mokės maždaug trečdaliu brangiau.

Vilniaus miesto savivaldybei 63 procentais padidinus Kazokiškių sąvartyno „vartų“ mokestį, gyventojai, iki šiol už šiukšles mokėję 21 centą, dabar turės mokėti iki 27 centų už kvadratinį metrą.

„Pirmą didesnę sąskaitą Vilniaus apskrities gyventojai gaus už balandžio mėnesį“, – pranešime sakė bendrovės „VSA Vilnius“ direktorė Jurgita Petrauskienė. Jos vadovaujama bendrovė užima apie 34 proc. atliekų tvarkymo rinkos Vilniuje.

Skaičiuojama, kad 70 kvadratinių metrų buto savininkui metinės šiukšlių išvežimo išlaidos padidės 51 litu - nuo 176 litų iki 227 litų, o 50 kv. metrų - 36 litais - nuo 126 litų iki 162 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir taip...

ir taip... portretas
moketi tektu daug maziau (jei atsirastu daugiau bendraminciu)

Ai, ai...

Ai, ai... portretas
atmetus popieriu, plastika, stikla ir kompostavimui tinkamas atliekas, ismetamu siuksliu liktu labai mazai :)

Vilnietė

Vilnietė portretas
Žmonės piktinasi, bet daugiau nieko nedaro. Cituoju vieną straipsnį: "atliekų šalinimo sąvartynuose mokestis, lyginant su kitomis ES šalimis, yra vienas mažiausių. Iki šiol Lietuvoje sąvartyno pas mus siekė vidutiniškai 75 Lt/t, kai kitose ES šalyse (Austrija, Prancūzija, Vokietija) sudaro apie 75-90 eur/t. Dėl to ne kartą sulaukta priekaištų iš ES institucijų. Atliekų pašalinimas sąvartynuose yra pigiausias ir dėl to populiariausias atliekų tvarkymo būdas Lietuvoje. Jas gerokai paprasčiau ir pigiau yra pašalinti tokiu būdu, nei išrūšiuoti bei atiduoti perdirbimui.„Kai sąvartynas be galo pigus, niekas negalvoja apie alternatyvų atliekų tvarkymą. Sąvartyno „vartų“ mokesčio branginimas yra valstybinės politikos dalis. Taip siekiama gyventojus paskatinti rūšiuoti, nes kuo daugiau išrūšiuosi – tuo mažiau šiukšlių pateks į sąvartyną, tuo mažiau teks mokėti už jų tvarkymą“, – aiškina Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) direktoriaus pavaduotojas gamybai."
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių