Vilniuje atidaryta pirmoji kinų kalbos klasė

  • Teksto dydis:

Vilniaus Mikalojaus Daukšos vidurinėje mokykloje įsteigta pirmoji Lietuvoje kinų kalbos klasė, kurioje kinų kalbos, kultūros ir istorijos mokys savanoriai iš Kinijos.

Oficiali klasės atidarymo ceremonija vyko šį šeštadienį, pranešė Vilniaus savivaldybė. Ji įkurta bendradarbiaujant su Vilniaus Universiteto (VU) Konfucijaus instittutu.

Šio instituto iniciatyva M. Daukšos vidurinėje mokykloje ir iki šiol buvo dėstoma kinų kalba, taip pat supažindinama su kinų kultūra, vyko kinų meno pamokos, kultūriniai renginiai. Įsteigus Konfucijaus klasę, čia vyresniųjų klasių moksleivius kinų kalbos mokyti pradės ir savanorė dėstytoja iš Kinijos.

Taip pat bus rengiamas kinų kalbos vadovėlis progimnazijų ir gimnazijų mokiniams.

VU Konfucijaus institutas atidarytas 2010-ųjų lapkritį, jis vykdo su Kinija susijusius kultūrinius renginius bei projektus, rengia kinų kalbos kursus.

Pirmasis Konfucijaus institutas buvo įsteigtas 2004 metais Pietų korėjos sostinėje Seule, šiuo metu pasaulyje sėkmingai veiklą vysto jau 443 Konfucijaus institutai, didžioji jų dalis įsteigti bendradarbiaujant su vietinėmis aukštosiomis mokyklomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių