Vilniečius persėsti į viešąjį transportą vilios nauja paslauga

Automobilius specialiose stovėjimo aikštelėse Vilniuje palikusiems vairuotojams ketinama išduoti viešojo transporto bilietą, leidžianti parą naudotis autobusais ir troleibusais.

Planuojama, kad nauja paslauga „Statyk ir važiuok“ pradės veikti nuo birželio, ja galėtų naudotis palikusieji automobilius trijose sostinės aikštelėse.

Savivaldybės tarybai teikiamame projekte nurodyta, kad tokia paslauga kainuotų 2 eurus dienai. Bilietą būtų galima įsigyti specialiose aikštelėse nuo 5 iki 23 valandos, jis galiotų iki tos pačios dienos 24 valandos.

Daugiau informacijos apie naują paslaugą artimiausiu metu ketina pristatyti savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovai.

Dar vienas siūlymas – kad automobilius palikę aikštelėse Gedimino prospekte, Tilto ir Maironio gatvėse vairuotojai su gautu bilietu galėtų nemokamai visą dieną nemokamai važiuoti 88-ojo maršruto autobusu. Jis vyksta iš Konstitucijos prospekto į oro uostą.

Jei siūlomiems pakeitimams pritars taryba, būtų suapvalinamos vienkartinių bilietų kainos: 30-ies minučių bilietas kainuotų 65, valandos – 90 centų.

Mėnesinis bilietas darbo dienomis ir savaitgaliais, kaip ir iki šiol, kainuotų 29 eurus, tačiau šiek tiek pigtų bilietai perkantiems juos metams. Metų bilietas kainuotų 310 eurų arba apie 25,8 euro mėnesiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių