Vilniečiai kviečiami iš arčiau pažinti Antakalnį

Ketvirtadienį Laisvasis universitetas (LUNI) kviečia pasivaikščioti po rudenėjantį Antakalnį ir susipažinti net su keliolika šio mikrorajono objektų.

Prieš pusantrų metų ekskursijų ciklą po Vilniaus miestą ir rajonus pradėjęs rengti LUNI iš viso surengė jau per 50 įvairių kelionių. "Iš pradžių buvo "Neįprastas naktinis Vilnius", buvo surengta apie 15 tokių kelionių. Tas ciklas vis tęsiasi, nes atsiranda naujų, dar neaplankytų vietų. Kad ir kiek daug tų kelionių jau buvo, viso Vilniaus dar neaplankėme", – sakė LUNI koordinatorius Darius Pocevičius.

Šio ketvirtadienio ekskursija po Antakalnį – jau trečioji. Numatoma aplankyti Sluškų rūmus, Adomo Mickevičiaus guobą, nebaigtus statyti Juozo Petraičio rūmus, Laterano kanauninkų vienuolyną, Petro Vileišio rūmus, sovietmečio rašytojų namą, buvusią "Tiroli" smuklę, renovuojamus Sapiegų rūmus, apleistą karininkų bendrabutį, menininkų kalnelį Antakalnio kapinėse, našlaičių kapines, apleistus lenkų kariuomenės bunkerius, apleistas FK "Žalgiris" sporto bazę ir Antakalnio vaikų polikliniką.

"Per pirmą ekskursiją, pamenu, buvo blogas oras, susirinko apie 20 žmonių. Vaikščiojome per lietų. Antrosios maršrutas jau buvo kitas. Ėjome per Saulės kapines Vasaros gatvės, kur yra psichiatrijos ligoninė, link. Ši ekskursija bus palei upę", – pasakojo D.Pocevičius.

Kiek ilgiau planuojama užtrukti apleistame Antakalnio poliklinikos Vaikų skyriuje. Kaip papildomas kompleksas prie Antakalnio poliklinikos jis buvo baigtas statyti 1984 m. Komplekse buvo gydomi vaikai, sergantys infekcinėmis, alerginėmis ligomis. 2011 m. iš pastato išsikraustė paskutinis medikas, po metų jis visiškai ištuštėjo.

Nemokamos ekskursijos pradžia 18.30 val. Rinktis reikia Kalnų parko stotelėje (važiuojant į centrą). Kelionės pabaiga – Antakalnio gatvėje prie Klinikų stotelės. Ekskursija truks apie dvi valandas.

Organizatoriai įspėja apsirengti šiltais sportiniais drabužiais, nepamiršti fotoaparato ir pasiimti žibintuvėlį.

Karo akademijos užkulisiai

Kitą savaitę, spalio 22 d., LUNI kviečia į dar vieną ekskursiją Antakalnyje. Ji vyks Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje. "Tiek sovietmečiu, tiek dabar ta teritorija yra uždara, į ją galima patekti tik su leidimais. Mums pavyko susitarti, kad įleistų. Parodys kariūnai savo kareivines, į šaudyklą nusives", – pasakojo D.Pocevičius.

Ekskursijos pradžia – 18 val. Leono Sapiegos stotelėje. Ji yra nemokama, dalyvauti gali visi norintys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių