Vilniečiai jau gali įsigyti elektroninius leidimus automobiliams statyti

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ praneša, kad gyvenantieji Vilniuje rinkliava apmokestintose vietose jau gali įsigyti elektroninius gyventojų leidimus automobiliams statyti.

Kaip ir anksčiau, leidimą įsigyti galės kiekvienas, deklaravęs savo gyvenamąją vietą Vilniaus mieste ir gyvenantis rinkliava apmokestintoje teritorijoje. Turintiems įprastinius leidimus nieko daryti nereikės – jie galioja iki leidime nurodytos datos.

„Jau seniai norėjome pasiūlyti sostinės gyventojams galimybę patogiau įsigyti leidimus automobiliams statyti, ir džiaugiamės, kad pagaliau tai galime padaryti. Tikimės, kad elektroninius leidimus išsiims labai didelė dalis vairuojančių vilniečių, nes taip – patogiau ir paprasčiau“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Tikimės, kad elektroninius leidimus išsiims labai didelė dalis vairuojančių vilniečių, nes taip – patogiau ir paprasčiau.

Nebereikės eiti iš namų

Iki šiol norint gauti leidimą automobiliui statyti, prašymą užpildyti būdavo galima tik apsilankius bet kuriame „Susisiekimo paslaugų“ klientų aptarnavimo centre, turėti deklaruotą gyvenamąją vietą patvirtinantį dokumentą, automobilio registracijos liudijimą bei vairuotojo pažymėjimą. Kaip tikina Igoris Semionovas, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ L.e.p. Automobilių stovėjimo priežiūros departamento vadovas, vairuojantiesiems nuo šiol nebereikės niekur eiti ar pristatyti krūvos dokumentų – užteks užpildyti prašymą www.parking.lt sistemoje.

„Gyventojas bus identifikuojamas per Centrinį elektroninių paslaugų portalą „Elektroniniai valdžios vartai“. Automatiškai bus nustatoma jo deklaruota gyvenamoji vieta. Sistemai patikrinus duomenis VĮ Registrų centro ir VĮ „Regitra“ duomenų bazėse, pareiškėjas įves savo kontaktinius duomenis, automobilio valstybinį numerį ir pateiks prašymą leidimui gauti. Patikrinus gautus duomenis, jeigu prašantysis atitinka visus reikalavimus, prašymas bus patvirtintas“, – sako I. Semionovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių