Vilniaus žiedinėse sankryžose įsigaliojo pokyčiai

Nuo šeštadienio Vilniaus žiedinių sankryžų ženklinimas bus aiškesnis. Specialistų teigimu, dėl to automobilių srautai turėtų judėti greičiau, turėtų mažėti avarinių situacijų, trikdžių, žiedai taps saugesni pėstiesiems.

Skaičiuojama, kad aiškus žiedinių sankryžų žymėjimas pagerina automobilių laidumą penktadaliu.

„Atsiras aiškūs ženklai, stulpeliai bei ištisinės juostos. Žiedas bus aiškus, suprantamas ir pagrindinė taisyklė, kurios vairuotojai turės paisyti, – tai užsiimti tą juostą, kuria norės važiuoti [prieš įvažiuodami į žiedą], nes bus uždrausta galimybė manevruoti, kas anksčiau sukėlė daug eismo įvykių. Manome, kad žiedas bus daug pralaidesnis ir bus aiškiau tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems“, – pasakojo Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis

Pirmiausia bus ženklinamos avaringiausios ir mažiausio pralaidumo Vilniaus žiedinės sankryžos Antakalnio, Olandų ir Kosciuškos gatvėse bei Žirmūnų, Šeimyniškių ir Tuskulėnų gatvių žiedai. Žirmūnų žiedu per parą pravažiuoja apie 34 tūkstančius automobilių, o Olandų gatvės žiedine sankryža – apie 33 tūkstančius.

Jei toks eismo organizavimo principas išties pateisins lūkesčius, kitais metais bus pakeitimų ir kitose žiedinėse sankryžose (prie Edukologijos universiteto, Savanorių žieduose).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių